I jako zrela banana i ona pomalo zelenkasta su dobre za naš organizam, ali svaka u tijelu radi na drugačiji način. Banane koje su toliko zrele da su već crne, u sebi sadrže tvari koje imaju antikancerogena svojstva. Zapravo, stručnjaci kažu da što je banana tamnija, odnosno ima više tamnih točkica, zdravija je za naše tijelo jer je bogata velikom količinom B i C vitamina, sadrži kalij te antioksidanse. Osim toga, lakše se probavlja, prenose 24 sata.

Zelenkaste i tvrđe banane bogate su probiotičkim bakterijama koje dobro djeluju na zdravlje debelog crijeva. One sadrže manje šećera od vrlo zrelih banana i više škroba. Upravo škrob je odgovoran za duži osjećaj sitosti.

Pogledajte objašnjenje u videu:

youtube
please specify correct url
The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.