Članice ženskih organizacija i aktivistkinja za ženska ljudska prava u BiH povodom 8. ožujka 2016. godine – Međunarodnog dana žena priopćile su da nemaju razloga za slavlje jer su mnoge od njih na samim marginama društva.

”Mi ne odlučujemo o važnim ekonomskim i političkim pitanjima, ne sudjelujemo u važnim odlukama o sadašnjosti i budućnosti naše zemlje, ne pregovaramo o ustavnim promjenama ili reformskoj agendi, a nema nas ni u Predsjedništvu BiH”, navodi se u priopćenju Inicijative “Građanke za ustavne promjene“.

Naglašavaju da je zajednička budućnost žena ovisna o međunarodnoj pomoći i mogućnosti za vraćanje pozamašnih kredita.

Stopa nezaposlenosti žena je alarmantno visoka, posebice kod mladih i visokoobrazovanih žena. Prednost pri zapošljavanju imaju muškarci i nerijetko posao dobije onaj kandidat koji se ne planira udati i osnovati porodicu. Slučajevi mobinga i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu se gotovo uvijek odnose na žene. Vijesti o nama koje zbog trudnoće ostajemo bez stalnog zaposlenja su svakodnevnica”, priopćila je Inicijativa “Građanke za ustavne promjene“.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.