Žene imaju zadnju riječ kada je riječ kupovina novog doma, pokazala je studija provedena na 2000 ljudi.

Od ukupnog broja ispitanika čak 68 posto odluka o kupovini ili iznajmljivanju stana ili kuće donijela je žena. Sedam od deset muškaraca je izjavilo kako su sretni zbog njihove supruge ili partnerice da preuzmu vodstvo kada je u pitanju odabir doma.

Ovo istraživanje je pokazalo kako se jedan od pet muškaraca složio s kupnjom nekretnine koju je izabrala supruga bez razgledavanja.

Glasnogovornik tvrtke za nekretnine Quick Move Now, koja je naručila istraživanje, kaže kako odabir kuća mora biti zajednička odluka i kako je važno da obje strane donesu tu odluku.

Istraživanje je također pokazalo da 73 posto žena posjeti agenta za nekretnine i gleda oglase u usporedbi sa samo 51 posto muškaraca.

Zanimljivo, tri od četiri ispitane žene je reklo kako je ‘normalno’ da žensko ima glavnu ulogu kada je riječ o odabiru obiteljskog doma. Također, šest od deset muškaraca je rekao da žive u kući koju je kupio sa svojim suprugom ili partnericom.

Prema ovom istraživanju 68 posto muškaraca su priznali kako su sretni jer oni nisu morali odlučivati o budućem domu, te je četvrtina ispitanih rekla kako se lakše složiti sa ženinom odlukom nego izazivati sukobe.

Istraživanje je pokazalo da je 35 posto muškaraca kupilo nekretninu koju im žena je izabrala, unatoč tome što se njima osobno to ne sviđa.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.