Sarajevo je od 04.11. do 06.11. bio ponovo modno središte regije, kada su se svima onima koji prate BH modnu scenu, predstavile kolekcije najjačih dizajnerskih imena u sklopu 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Modne revije su se održavale u Domu oružanih snaga BiH.
Poznata afirmirana dizajnerska imena, nove mlade nage modne industrije te najnoviji trendovi obilježili su i ovu 37. sezonu, te potvrdili status najvažnije modne manifestacije kako u BiH tako i u regiji.

U prepunoj dvorani Doma oružanih snaga BiH posljednju večer ove sedmice mode, su nam predstavile svoju kolekciju Blanka Zgonjanin, Marina Kosorić, Svjetlana Vuković Ceca i Amina Hasanbegović, priopćeno je.

Atraktivna i besprijekorno ženstvena ”Lolita Blanka” je ostala potpuno vjerna svojoj modnoj filozofiji i izricaju bezvremenske mode.

nivea-fashion-week-2016-zadnja-2

Poznata modna dizajnerica Marina Kosorić je pokazala kolekciju Aqua Marina, koja ističe ličnost žene, te smatra da odjeća koju nosi žena može da pozitivno djeluje na njeno raspoloženje, te je učini samouvjerenijom. Za estetsku pripremu njenih modela pobrinula se make up artist Marina Tapara i frizerski studio Concept.
Prelijepe svečane haljine Svjetlane Vuković Cece su oduševile sve prisutne.

Pročitajte i Otvoren najveći modni event u BiH – 37. Nivea Fashion Week

I za kraj, svečano zatvaranje ove večeri i 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je imala Amina Hasanbegović sa svojom revijom luksuznih i nježnih modela haljina, vjenčanica i kaputa.

Sarajevo je za vrijeme ove sedmice mode postala modna prijestolnica regije kada je ljubiteljima mode predstavila najbolje od domaće modne scene. Najvažnija platforma za predstavljanje novih modnih kolekcija i trendova posjetiteljima je pružila vrhunski modni i scenski doživljaj, navodi se u priopćenju organizatora.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.