Oblik i izgled obrva izuzetno je važan za cjelokupan izgled vašeg lica. Nevješto oblikovane, neuredne ili pretanke obrve narušit će dojam bez obzira na to koliko se potrudili oko ostatka make-upa.
O važnosti oblika obrva za moja.ba je govorila kozmetičarka Tatjana Ivanković, vlasnica Akademije Allure.

”Hajde da prvo razjasnimo što je to prirodan oblik obrva koji se toliko traži, a zapravo se misli na nešto sasvim drugo. Prirodne obrve, one s kakvima ste rođeni , netaknute, nepočupane , one koje su često i spojene su daleko od onoga čemu se danas teži. Takve obrve su zapravo neobrađeni , neispolirani dijamant koji tek preciznim umijećem (umijećem koje leži na pola puta između matematike i umjetnosti) treba se pretvoriti u savršeno izbrušeni brilijant”, rekla je Tatjana objašnjavajući da danas pod lijepim i poželjnim ‘prirodnim’ obrvama podrazumijevamo dobro uređene obrve koje licu pored usana daju najmoćnije oružje neverbalne komunikacije.

Kozmetičarka Tatjana Ivanković, vlasnica Akademije Allure inače je suradnica portala moja.ba, te ćemo Vam zajedno donositi savjete o važnosti brige za sebe i svoje tijelo

 

”Još u osnovnoj školi smo učili da je uloga obrva ta da sprječava znoju da ulazi u oči. I ja sam dugo vjerovala u to, ali doduše sam uvijek bio svjesna i neke druge i mnogo veće važnosti. Svako od nas može jednim prostim eksperimentom oboriti teoriju o ulozi obrva koja danas vlada. pustite iznad obrva po koju kap vode i vidjet ćete da obrve zapravo nisu nikakva barijera i da ce te kapi skoro u potpunosti doći do vašeg oka i tek na trepavicama promijeniti svoj tijek”, objašnjava Tatjana, a sada ćemo vam otkriti koja je prava ulogu obrva koja je toliko važna na svakom licu.

Šest je osnovnih univerzalnih emocija: strah, tuga, ljutnja, gađenje, sreća i iznenađenost i oni se podjednako iskazuju na svačijem licu, bez obzira na kulturu i porijeklo. Pored ovih emocija također se na licu iskazuje sigurnost, raskoš, senzitivnost, prodornost, seksipil itd , itd… Čime se iskazuju? Odgovor je : OBRVAMA I USNAMA.

Kako verbalna komunikacija čini samo 25 posto cjelokupne komunikacije ili interakcije ostatak od 75 posto omogućuje tijelo , dodir , mimika i oblačenje itd.. jer mi samo ponekad pričamo, a gotovo uvijek nešto priopćavamo.

Stotinu puta vam se dogodilo da vam neka osoba nije ništa lose uradila, niti rekla, ali vi ipak znate da je loša. Takve stvari cesto pripisujemo intuiciji, a da zapravo nismo ni svjesni da samo dobro čitamo s lica i tijela.

”Hajde da se sada vratimo na obrve za koje tvrdim da govore vise o vama svojim pokretima, oblikom i debljinom nego što vi to samo možete izreći riječima. Emocije, karakter , namjere; imaju svoj jedinstven splet pokreta preko sklopa mimčnih mišoća koji se nalaze pod kozom lica. Obrve svakim svojim pokretom u mimici otkrivaju ono sto se događa s mišićima pod kožom i šalju nam signale koje podjednako čitamo svi na ovoj planeti. A onda kada ih ne pomjeramo tada njihov oblik, debljina naglašenost ili čak boja nastavljaju svoju priču i otkrivaju svijetu istinitu priču o nama. a da toga nismo svjesni”, kaže Tatjana.

Kako je objasnila, pored navedene uloge obrva ne može a da se ne naglasi da su usne i obrve na licu svojevrsni mamac za suprotni pol, magnet koji privlači sve. Također, svima nam je dobro poznato da lose oblikovane obrve mogu pokvariti i najljepši make up, a također i da perfektne obrve dozvoljavaju minimalan make up, jer su savršeno uokvirile lice.

”E sad, to su činjenice o obrvama do kojih sam došla tijekom istraživanja o obrvama i učeći estetiku obrva. Sad se postavlja pitanje kako doći do savršenih obrva? Koji oblik odgovara kojem licu, na žalost ne možemo to striktno definirati, jer je to dosta individualno”, rekla je Tatjana, a u idućem objasnit će Vam osnovna pravila oblikovanja obrva.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.