Tek što se oporavila od sunca i mora, naša kosa u ovo zimsko vrijeme trpi novu torturu – previše boravka u grijanim, zatvorenim prostorima čini je suhom i ispucalom, a neposlušne dlačice nemoguće je ‘složiti’u pristojnu frizuru, piše Slobodna Dalmacija.

Isušena kosa stoga u ovo vrijeme vapi za dodatnom hidratacijom, a uobičajeni ritual nanošenja regeneratora na kosu prilikom pranja nikako nije dovoljan.

Hranjive maske i pakunzi svakako su nešto što bi svaka žena, makar povremeno, morala uvesti u svoju beauty rutinu, no za zdravu, njegovanu kosu stručnjaci sve češće preporučaju jednostavnu metodu ‘ugrijanog regeneratora’ koju bi, kod suhe i oštećene kose, trebalo primijeniti prilikom svakog pranja.

Ova metoda ne iziskuje ulaganje u skupocjene preparate, kao ni višesatno držanje raznih maski i pakunga na kosi, a sve što vam treba su sušilo za kosu, kapa za tuširanje ili ugrijani ručnik.

Tri su načina kako svojoj kosi možete podariti ovaj jednostavni tretman koji će omogućiti da hranjivi sastojci iz regeneratora prodru duboku u svaku vlas te intezivno nahrane kosu:

1. Po nanošenju regeneratora, kosu omotajte u veliki ručnik te desetak minuta zagrijavajte sušilom za kosu.

2. Nakon što ste nanijeli regenerator, na glavu stavite kapu za tuširanje, a potom sve skupa omotajte u veliki, prethodno zagrijani ručnik. Ostavite djelovati oko pola sata.

3. Ako baš nemate vremena, operite kosu prije tuširanje, nanesite regenerator te stavite plastičnu kapicu. Topla para koja nastaje tijekom tuširanja zagrijat će regenerator, a za još bolji efekt možete toplim tušem dodatno zagrijati plastičnu kapicu na glavi, navodi Slobodna.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.