Kožu možete tretirati skupim sredstvima za čišćenje, ali njezinom izgledu jednako ćete pridonijeti i ako umjesto njih koristite mlijeko. Svakodnevnu namirnicu možete koristiti za piling i čišćenje kože.

Sredstvo za čišćenje

Imate osjetljivu kožu koju iritiraju tradicionalna pjenušava sredstva za čišćenje? Probajte kožu očistiti punomasnim mlijekom. Njegovi nježni sastojci učinkovito će ukloniti višak masti i šminke s lica.

Piling

Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu, koja je oblik alfa hidroksi kiseline (AHA). Ova kiselina smanjuje bore, potiče prirodnu proizvodnju kolagena. Jednostavno umočite tufer u mlijeko i nanesite ga po licu i vratu.

”Omekšivač” za kožu

Mlijeko će vašoj koži dati svilenastu mekoću. Prilikom tople kupke stavite par čaša mlijeka u vodu. Metoda kupanja u mlijeku ima korijene u dalekoj prošlosti. Naime, Kleopatra se samo kupala u mlijeku koje je njezinoj koži davalo poseban sjaj.

Maska za lice

Za kožu koja se guli, preporučuju se maske od jogurta. Potrebno je samo nanijeti tanak sloj jogurta na lice i pričekati 10-tak minuta. Nakon toga jogurt sperite s lica mlakom vodom.
Ukoliko želite imati hidriranu kožu bez akni napravite masku od mlijeka i brašna. Tanki sloj tijesta stavite na lice prije spavanja. Držite ga na licu tijekom noći i ujutro isperite. Vaša koža će biti čista i obnovljena nakon ovog tretmana.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.