Plastična ambalaža u dodiru s vodom, stvara otrovne kemikalije, kao što je npr. Bisphenol (BPA), koji ima kancerogeno djelovanje.

Kada bocu vode držimo u vozilu, tada temperatura u vozilu izaziva da plastična boca ispušta u tekućinu otrovne kemikalije za koje se danas zna da su kancerogene.

Čak ako i ne držimo bocu vode u vozilu, trebamo se zapitati u kakvom je okruženju ta boca bile prije nego što je došla do nas, te kakva je temperatura mogla dovesti do stvaranja kancerogenih materijala u vodi.

Djelovanje plastične ambalaže na okoliš

Životne sredina je višestruko ugrožena počevši od postupka flaširanja vode, transporta, pakovanja pa do deponiranja prazne ambalaže. Iznimno je opasan karbon dioksid, koji se izravno emitira u zrak tijekom proizvodnje plastičnih boca za flaširanje velike količine vode.

Bespotrebno trošenje novca

Istraživači američkih i svjetskih zdravstvenih organizacija došli su do zapanjujućih rezultata. Jedna boca vode košta 1,5 dolar. Jedan Amerikanac prosječno potroši 400 dolara godišnje na flaširanu vodu. To je 1900 puta više od vode iz vodovoda ukoliko je dovoljno čista da bi bila pitka.

Oko sto milijuna dolara se godišnje potroši na kupovinu vode u bocama. S ovom sumom novca se može osigurati da svi ljudi na planeti imaju pitku vodovodnu vodu i higijensku kanalizaciju.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.