Visokotehnološka genetska dijagnostika putem CryoSave-a od sada i u BiH, dva testa dostupna sada su Tranquility prenatalni neinvazivni test namijenjen trudnicama i Verity test namijenjen djeci
Esperite grupacija je pokrenula jedinstvene genetske testove nove generacije, a putem svoje članice CryoSave banke je lider u Europi od 2000. godine u oblasti matičnih stanica. CryoSave u BiH djeluje već 6. godinu i do sad je oko 5.000 obitelji pohranilo matične stanice iz pupčane vrpce svoje djece po najsavremenijim svjetskim standardima. Putem CryoSave-a od sada su genetski testovi dostupni i u BiH.

Tranquility  je prenatalni neinvazivni test namijenjen trudnicama, s ciljem otkrivanja određenih poremećaja kod ploda, kao što su Down, Edwards, Patau  sindrom i dr.
Tranquility test se radi iz krvi već od 10. tjedna trudnoće, a analiza se obavlja u laboratoriji Genoma u Ženevi, Švicarska. Trudnice na ovaj način dobivaju rezultate sa 99,9% točnosti i izbjegavaju rizik i neprijatnosti amniocenteze.

Verity test se radi iz urina, a namijenjen je djeci starosti od 48 sati pa do 5 godina. Test omogućuje otkrivanje 111 metaboličkih poremećaja.

Najnoviji Genoma genetski  testovi imaju za cilj olakšati i pomoći ljudima u donošenju važnih odluka u vezi sa njihovim zdravljem. Testovi su bez ikakvog rizika, izuzetno precizni, a rezultati su dostupni za nekoliko dana.

Švicarska kompanija Genoma, članica Esperite grupacije, je na čelu tehnoloških i znanstvenih inovacija u vezi sa prediktivnom medicinom.  Zahvaljujući višemilijunskoj investiciji u najveću genetsku platformu za kliničku dijagnostiku u Europi, Genomi je već danas  dostupna moćna platforma za sekvencioniranje sljedeće generacije  s kapacitetom obrade 75.000 uzoraka godišnje. Genoma je potpisala ugovor sa kompanijom Thermo Fisher Life Technology za postavljanje platformi za sekvencioniranje na bazi satelita u zemljama u kojima pružaju svoje usluge, a što je od izuzetne važnosti.

Frederic Amar, CEO Esperite grupacije kaže: “Naš san je stvarnost danas, jer konstantno radimo na  razvoju tehnologija i protokola za identifikaciju bolesti kod čovjeka na bazi najnovijih tehnologija. Godina 2015. označava početak nove ere tzv.  personalizovane medicine, koja je direktno  usmjerena ka poboljšanju zdravlja pojedinca.“

Genoma, europski lider u oblasti prediktivne medicine, uskoro će prezentovati jedinstvene visoko precizne testove za rano otkrivanje karcinoma dojke i jajnika kod žena, koji će biti dostupni i u BiH.

 

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.