Grad Trebinje financirat će treću izvantjelesnu oplodnju, najavio je gradonačelnik Luka Petrović. To je obradovalo Udruženje obitelji sa problemom steriliteta “Bebe”, čijih 17 članova čeka treću izvantjelesnu oplodnju.

Fond zadravstvenog osiguranja u cjelosti financira dva postupka izvantjelesne oplodnje ženama do 40 godina starosti, od 41. do navršene 42. godine Fond finacira 50 posto troškova. Ženama koje su starije od 42 godine, ukoliko rode dijete postupkom izvantjelesne oplodnje, Fond u cjelosti refundira troškove.

Gradonačelnik Trebinja pozvao je sve obitelji koje imaju ovaj problem da se jave u Gradsku upravu. Poručuje da će troškove treće izvantjelesne oplodnje snositi Grad Trebinje, javlja RTRS.

”Koliko sam upoznat u Trebinju ima 17 takvih slučajeva i mi smo spremni da isfinansiramo svaki taj slučaj. Razlog za to je jednostavan- Udruženje “Bebe” uspjelo je kroz svoj aktivizam da se svake godine u Trebinju rodi 25 beba, a to je jedan razred na nivou godine”, rekao je gradonačelnik Luka Petrović.

Inače, Udruženje “Bebe” broji 180 članova i do sada ima 74 bebe. Prinove očekuju i tijekom ove godine.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.