Ukoliko su vam dosadile večere i izlasci za Valentinovo, večer je najbolje provesti ispod tople dekice, uz vruć čaj i romantični film.
Donosimo vam popis ljubavnih filmova koje bi mogli pogledati u najromantičnijoj večeri u godini.

1. Zapravo ljubav (Love Actually)
”Znaš kako možeš znati da si zaljubljen? Kada ležiš u krevetu i ne možeš zaspati jer je stvarnost napokon bolja od snova.”
Iako se radi o ljubavnoj priči smještenoj u Božićno vrijeme zašto ne bi mogli ovaj film pogledati i na Valentinovo.

2. Titanic
”Žensko srce je ocean tajni.”
Tko nije gledao Titanic? Ovo je klasik ljubavnih filmova. Priča o ljubavi na prvi pogled koju sudbina tragično rastavi. Ovo film koji ni nakon stotog puta neće prestati biti dirljiv.

3. Zameo ih vjetar
”Sutra ću misliti o tome. Sutra ću pronaći način da ga vratim. Na kraju krajeva, sutra je novi dan…”
”Mislim da te neću poljubiti, iako ti očajnički treba poljubac. U tome je problem, trebalo bi te ljubiti često i puno, i to netko tko zna što radi!”
Ovaj filmski klasik vjerojatno ste već pogledali… nekoliko puta.
Ona je razmažena, manipulativna i jako snalažljiva bogatunka, on nestašni plejboj, a zajedno čine jedan od najpoznatijih filmskih ljubavnih parova. Vivien Leigh i Clark Gable utjelovili su Scarlett i Rhetta, par čija ljubavna priča počinje tijekom Građanskog rata u Americi.
Ovaj film, snimljen 1939. godine, svojevremeno je rušio brojne rekorde, osvojio ukupno deset Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, bio među prvim dugometražnim filmovima u boji, a kažu da i danas drži prvo mjesto na ljestvici filmova s najvećom zaradom.

4. The Notebook
”Volim te. Zbog tebe sam onaj koji jesam. Ti si svaki razlog, svaka nada i svaki san koji sam ikad imao. I bez obzira na to što će se dogoditi u budućnosti, svaki dan proveden s tobom za mene je najbolji dan u životu. Uvijek ću biti tvoj.”
”Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu i tjera nas da tražimo više, zapali vatru i srce, a umu pruži mir. To si mi dala, a to se nadam da ću ti ja moći pružiti, zauvijek ”
Jeste li pogledali film The Notebook? Ako niste odmah ga stavite na listu filmova koje morate pogledati. Predivna priča o mladom paru koji se zaljubi na prvi pogled, a čiju ljubav prekida rat. Čitavu priču iz stare bilježnice prepričava stari Noah svojoj staroj ženi koja je smještena u dom za starije i nemoćne. Jedna od najomiljenijih ljubavnih priča u posljednjih deset godina izmamit će suze čak i na oči najokorjelijih mrzitelja romantičnih filmova.

5. Ponos i predrasude
”Moj je pravi cilj bio da te vidjam i da, ako mogu, ocjenim mogu li se nadati da ćes me ikada zavoljeti”.
Poznati klasik Jane Austen dobio je brojne adaptacije. U medijima se najčešće izdvaja ona s Keirom Knightley u ulozi tvrdoglave Elizabeth. O priči vjerojatno već sve znate (ah, taj Darcy), ali ako niste pogledali ovu verziju, to definitivno morate učiniti.

6. P.S. I love you
”Draga Holly, imam osjećaj da je ovo moje posljednje pismo, jer ti trebam reći još samo jednu stvar.Ti si smisao mog života, ali ja sam samo poglavlje u tvome. Ne boj se zaljubiti ponovno.”
Pretužan, krajnje romantičan i emotivan film koji možda nije pravi izbor za Valentinovsku listu, ali ga uvijek možete pogledati u trenucima kada vas uhvati tugaljivo razdoblje. Pripremite maramice, čokoladu, kokice i uživajte u pravoj romantičnoj drami. Holly je mlada žena koja je izgubila muža, ljubav svog života. Ona nakon muževe smrti prestaje sa životom, zatvara se u kuću i tuguje na svoj način. Sve dok se Gerry, putem pisama koje joj je napisao dok je još bio živ, ne vrati ponovo u njen život. Kroz pisma Gerry joj pokazuje put kroz tugu, ali i sreću, a na kraju svakog pisma stoji: ‘P.S. Volim te’.

7. Casablanca
”Uvijek ćemo imati Pariz.”
Ovaj ultimativni klasik iz 1942. i jedan od najboljih filmova svih vremena zaslužuje da ga svakih par godina gledamo iznova, stoga ni ove godine nipošto nećemo propustiti gradivo.
Ljubavna priča smještena usred 2. svjetskog rata u Maroku. Priča o ljubavnom trokutu između Ilse, Victora i Ricka. Ilsa i Rick su ljubavnici iz prošlosti koji su ponovnim susretom probudili stare strasti. Rickove odluke pokazuju kako je ljubav jača od mnogih drugih stvari u životu..

8. Kad je Harry sreo Sally (When Harry met Sally)
”Kada budeš shvatio da ostatak života želiš provesti s određenom osobom, željet ćeš da taj ostatak života počne što prije.”
Film o vječnom pitanju: ‘Mogu li muškarac i žena biti samo prijatelji?’. Još jedan od niza romantičnih filmova u kojima glavnu ulogu ima zvijezda ovog žanra, Meg Ryan. Uz nju u filmu glumi i Billy Crystal. Harry i Sally se upoznaju na putovanju tijekom kojeg vrijeme krate razgovarajući o muško-ženskim odnosima.
Pet godina poslije život ih ponovno spaja. Ona je tada u vezi s njegovim poznanikom, a on pred brakom. Tijekom susreta, dvojac nastavlja razgovarati o svojoj omiljenoj temi. Njihov sljedeći susret biva sudbonosan.

9. Mostovi okruga Madison
”Imala sam misli o njemu s kojima nisam znala što bih, a on je sve do jedne pročitao. Ponašala sam se kao sasvim druga žena, no nekako sam bila više svoja nego ikada.”
Dirljiva romantična priča o aferi usamljene kućanice čiji dnevnik pronalaze njezina djeca nakon njene smrti. Iako je njezina romansa trajala samo 4 dana, ostavila je na njoj neizbrisiv trag. Film koji iza sebe ima istinitu podlogu svakako je jedan od izbora za valentinovski odabir. Clint Eastwood režirao je i odigrao glavnu mušku ulogu u filmskoj adaptaciji istoimenog romana Roberta Jamesa Wallera. Glavnu žensku ulogu, američke kućanice talijanskog podrijetla, odigrala je genijalna Meryl Streep.

10. Prljavi ples (Dirty dancing)
”Ja? Ja se bojim svega. Bojim se onoga što sam vidjela, što sam učinila, onoga što jesam. A najviše od svega bojim se da ću izaći iz ove sobe i nikad u životu neću osjećati ovo što osjećam prema tebi.”
Plesni koraci prezgodnog Patricka Swayzea i simpatične Jennifer Grey, u ulozi buntovne Baby, zaluđuju žene diljem svijeta više od dvadeset godina. Uživat ćete u hrpi dobre glazbe, odličnih plesnih pokreta i romantičnih ljubavnih scena.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.