Mnogi poslodavci trebali bi uložiti više napora u osiguravanje radnih uvjeta koji neće pogoršati simptome žena u menopauzi, navodi se u europskim smjernicama koje prenosi britanska agencija Reuters.

Poslodavci moraju pokazati više razumijevanja za promjene u fizičkom i mentalnom zdravlju koje prolaze žene tijekom menopauze, prema preporukama Europskog društva za menopauzu i andropauzu (EMAS) objavljenima u časopisu Maturitas.

Simptomi poput navala vrućine, primjerice, zahtijevaju nižu temperaturu na radnom mjestu dok simptomi poput nesanice mogu zahtijevati fleksibilnije radno vrijeme ili napore da se umanji stres na poslu za žene u menopauzi, piše Hina.

“Vrlo malo poslodavaca razgovara o menopauzi u okviru donošenja mjera i postupaka vezanih za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu i ne posvećuje pažnju tome kako mogu najbolje pružiti potporu ženama u menopauzi i njihovim nadređenima”, kaže Gavin Jack sa sveučilišta Monash u Australiji, voditelj istraživanja radnih uvjeta za žene u menopauzi, objavljenog u istom časopisu.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.