Slaven Vico je mladi certificirani fitness trener iz Mostara s već deset godina iskustva u ovom poslu. U intervjuu koji smo imali sa slavenom pročitajte kako se odlučio početi baviti fitnessom, kako je tekla njegova ‘preobrazba’, ali i kako može pomoći vama da imate tijeko kao s naslovnice.

Možeš li se predstaviti našoj publici?

Ja sam Slaven Vico. Živim i radim u Mostaru kao certificirani osobni trener sa već 10 godina iskustva. Trenutno sam zaposlen u fitness centru Fit4Life. To je mjesto u kojem provodim većinu svog dana i jednostavno mi ne može dosaditi.

Kada si počeo trenirati i zašto?

Kao mladić sam bio jako mršav i slab, te sam sa svojih 16 godina odlučio uvesti neke promjene u životu. Htio sam se udebljati i ojačati, a kao put prema tome teretana je bila moja odluka. Ispočetka sam sam vježbao kući. To su bile osnovne vježbe koje su mi uvjeti dozvoljavali dok se nisam upisao u teretanu. Veoma sam brzo počeo primjećivati prve promjene na svom tijelu i počeo sanjariti kako jednog dana želim biti kao moji idoli Arnold Schwarzenegger i Greg Plitt, što mi je davalo još dodatnu motivaciju da nastavim dalje.

slven-vico

Kako je tekla tvoja’preobrazba’?

Na početku je to bilo amaterski, bez znanja o prehrani i vježbanju. Jednostavno sam se bio navukao na treninge i osjećaj „pumpe“ koji se dobije nakon dobro odrađenog treninga. Tek nakon 2 godine treniranja upratio sam koliko su zapravo prehrana i pravilno izvođenje vježbi važni. Od tada sam kao manijak samo istraživao i htio što više naučiti o tome kako sve funkcionira.

Je li bilo teško promijeniti način života?

Budući da sam bio „manijak“ za čokoladom, prelaženje na prehranu bez nje teško sam podnosio. Ali kada počnete primjećivati prve promjene na tijelu i iz mjeseca u mjesec sve bolje rezultate, draže mi je bilo izgledati fit nego jesti čokoladu.

Tko su tvoja motivacija i pomoć?

Strastveni sam ljubitelj fitnessa i to je moj glavni pokretač. Bez strasti i ljubavi prema onome što radim ne bih bio u mogućnosti davati sve od sebe. Stalno sam nezadovoljan i uvijek nastojim biti najbolji što mogu u postizanju svojih ciljeva. Još jedan veliki motivator za mene je učenje od drugih uspješnih sportaša i legendi u svijetu fitnessa.

slaven vico1

Kako protiče jedan tvoj dan?

Buđenje oko 6:30h, pripremanje hrane za taj dan, odlazak na posao, rad s klijentima, izrada programa treninga i prehrane, trening. Svoje slobodno vrijeme provodim družeći se s djevojkom i prijateljima. Budući da sam filmofil, skoro da ne prođe tjedan a da ne odem u kino.

S obzirom da si trener, možeš li nam reći što nudiš našim sugrađanima?

Nudim pomoć i motivaciju na području treninga i prehrane, te stjecanja zdravih životnih navika s ciljem očuvanja zdravlja i izgradnje lijepog i razvijenog tijela.

Kako funkcioniraju online treninzi?

Izrada plana i programa prehrane prema tipu tijela, te stilu i načinu života. Svi treninzi su napravljeni isključivo prema osobnim željama i ciljevima. Poduka i savjetovanja kako trenirati i hraniti se. Najbolji dio online mentorstva i rada s klijentima je vođenje kroz proces transformacije, te usporedba slika prije/poslije.

unnamed

Koliko se Mostaraca prijavljuje na online, a koliko na individualne treninge? Kakvi su rezultati?

Iz mog iskustava, iz dana u dan broj raste, ponajviše radi transformacija koje su odrađene uspješno i uvidom da je sve moguće ukoliko ste odlučni i imate istinsku želju da uz zdrav način postignete željeni rezultat.

Koliko su naši sugrađani po tvom mišljenju svjesni važnosti tjelovježbe za svoje zdravlje?

Popularnost fitnessa u stalnom je porastu. 90% ljudi ide na fitness da poboljša izgled, a zdravlje dođe kao „nus proizvod“ zdravog načina života i redovnih treninga.

Imaš li neku motivacijsku poruku za sve naše sugrađane koji se još nisu ‘pokrenuli’?

Nemojte dopustiti da vas išta spriječi u tome da budete najbolja moguća verzija sebe. Napravite dobar plan, radite na njemu i slijedite svoje snove.

slaven vico4

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.