Predivna njegovana kosa san je svake žene. U ovim zimskim danima suh zrak u zagrijanim prostorijama šteti kosi koliko i koži, stoga se mnoge pripadnice ljepšeg spola ovih dana žale na ispucalu, suhu, zapetljanu i naelektriziranu kosu. Kako bi vaša kosa uživala u zimi bez neželjenih posljedica, donosimo vam nekoliko savjeta kako zaštititi, njegovati i obnoviti kosu.

Zaboravite na pranje kose svaki dan – zimi je to potrebno samo tek svaki drugi ili treći kako ne bi došlo do pretjeranog isušivanja vlasišta. Kod ispiranja je bitno da je voda mlaka, a ne vruća, a za raščešljavanje mokre kose najbolji bi bio češalj sa širokim zupcima.

Šampon koji koristite treba biti pomno odabran i uvijek treba imati na umu da kosa istovremeno ima više potreba, primjerice kovrčava i obojena kosa traži dodatnu hidrataciju. Da biste dobili efekt sjajne i meke kose, najbolje bi bilo nakon nanošenja odgovarajućeg regeneratora isprati ju hladnom vodom, a kako bi izbjegli dodatno elektriziranje, birajte četku prirodnih vlakana, piše Večernji.

Jednom tjedno svojoj kosi osigurajte poseban tretman – maske s bogatim i hranjivim uljima.

Mnoga od njih možete i same napraviti, a jedno od jednostavnih prirodnih rješenja je i ulje makadamije. Ulje makadamije dobiva se iz makadamija oraha koji je bogat esencijalnim masnim kiselinama koje imaju nevjerojatno djelovanje na čvrstoću i zdravlje kose. Osim što je pogodno za sve tipove kose, ulje makadamije se gotovo trenutačno upija, ne masti kosu, može se svakodnevno koristiti te sadrži i prirodnu UV zaštitu koja štiti kosu od štetnog utjecaja sunčeva zračenja.

Vlasnice duge kose posebno će zanimati podatak: ulje makadamije naneseno na mokru kosu skraćuje vrijeme sušenja kose za čak 50 posto.

Naravno, uz odgovarajuće preparate za kosu nemojte zaboraviti i na zdravu i uravnoteženu prehranu – jedan od bitnih faktora za postizanje duge i lijepe kose. Potrebno je unositi dovoljnu količinu esencijalnih masnih kiselina, kao i omega-3 masnih kiselina koje možete pronaći uglavnom u ribi te sjemenkama lana i orašastim plodovima. Češće konzumirajte i banane, krumpire i špinat koji su bogati vitaminima B6, B12 i folnom kiselinom, a za zdravu kosu korisni su i proteini koji se nalaze u jajima i proizvodima od soje, piše Večernji.

Pravilnom njegom izvana, ali i iznutra, ništa neće stati na put sjajnoj, njegovanoj i zdravoj kosi. Uživajte u ljepoti svoje kose svaki dan.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.