Za jedan od omiljenih jesenskih mirisa iz kuhinje zaslužan je kesten kojeg mnogi vole u slatkom izdanju. Danas Vam donosimo recept za jednostavnu kesten tortu u samo nekoliko koraka.

Sastojci:
– 3 jaja
– 500 g zaslađenog kesten pirea
– 200 g tamnije čokolade
– 160 g maslaca
– prstohvat cimeta i malo ruma

Priprema:
1. Na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.

2. Tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta.

3. Miksajući dodajte omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedini lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem.

4. Po želji umiješajte malo cimeta i ruma

5. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C. Torta treba ostati sočna iznutra.

Savjet: Uz tortu po želji poslužite 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.