Želite se spakirati za put tako ne žrtvujete  vaš stil oblačenja i izbor odjeće koju želite imati na nekoj svjetskoj destinaciji. Pročitajte ovih nekoliko jednostavnih koraka koji će vam omogućiti da spakirati i više nego što vam je potrebno u standardnu prtljagu.

Krupne komade nosite na sebi
Najviše mjesta u prtljagu osloboditi ćete tako što ćete, ovisno od godišnjeg doba, jaknu, mantil, čizme, cipele ili patike nositi na sebi.

‘Rolajte’ odjeću
Možda djeluje nelogično ali slaganje odjeće ‘rolanjem’ ne gužva odjeću, a daje najviše mjesta u putnoj torbi. Ova metoda će vam omogućiti da spakujete duplo više odjeće. Zamotajte odjeću tako što ćete manje stvari staviti u veće i umotati ih zajedno. Spakirajte više tanjih stvari, jer ćete tako imati više odjevnih varijanti. Dovoljan vam je jedan džemper.

Ponesite jedan par traperica
Ljubitelji jeansa vjerojatno smatraju ovaj savjet kao  veliku grešku. No, dovoljan je samo jednan par traperica! One se mogu nositi u opuštenoj varijanti sa majicom, a za večernje izlaske dobar efekt postižu sa svilenom majicom. Najbolje je da traperice obučete za put što oslobađa dodatno mjesto u koferu.
Fen nije potreban ako idete u hotel
Ako odsjedate u hotelu, u kupaonicama uglavnom imaju fen. Ne opterećujte prtljag noseći svoj.

Pakujte rublje u vrećice, pa u cipele
Bilo gdje da vidite dodatni prostor u koferu, pa makar to bila i unutrašnjost cipela, pakujte gaćice. Prethodno ih stavite u vrećice, jer to i nije najčišće mjesto za vaše rublje. Iskoristite prostor unutar spakirane odjeće da tu stavite umotane čarape i druge manje stvari.

Dovoljna je jedna večernja torbica
Još jedan ‘problemčić’ za dame koje vole večernje torbe. Ponesite samo jednu, jer su često osjetljive i sklone oštećenjima, pa nisu pogodne za pakiranje u putnu torbu. Pokušajte s jednom univerzalnom, na primjer, u srebrnoj boji koja ide uz gotovo sve kombinacije.

Marame se lako pakiraju
Šalovi i marame – ponesite koliko želite! Ne zauzimaju puno prostora, a odličan su dodatak s kojim možete osmisliti mnoštvo odjevnih kombinacija.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.