Da stvari mogu krenuti krivo od ranog jutra svi smo osjetili na vlastitoj koži. Ne možemo utjecati na sve faktore koji nas okružuju, primjerice gužvu u prometu ili ružno vrijeme, no možemo na tri pogreške koje ponekad i posve nesvjesno činimo svakog jutra.

Pijete kavu prerano

Zvuči potpuno nevjerojatno, ali da, postoji krivo vrijeme za piti kavu i to je upravo ono kad se probudite. Najviše blagodati iz kave dobit ćete ukoliko ju popijete sat vremena nakon buđenja, jer upravo tada razina energije počinje drastično padati.

“Razina energije raste čim se probudite, pa od ispijanje kave prije nego što otvorite oči, što je dodatan izvor energije, možete postati nervozni”, tvrdi Steven Miller sa sveučilišta u Marylandu.

Za doručak pojedete premalo

Šaka šumskog voća sa šalicom grčkog jogurta možda zvuči kao savršeno zdrav doručak, no ubrzo bi mogli osjetiti glad i jesti sve što vam se nađe pod rukom, a najčešće su to (nezdrave) grickalice. Ovakav doručak ne zadovoljava ni količinom, ni hranjivošću.

dorucak-cornflakes-zitarice

“Idealan doručak trebao bi sadržavati 15 g bjelančevina, 2,5 g vlakana, složene ugljikohidrate i zdrave masnoće, a obrok koji sve to sadrži ne može imati manje od 450 kalorija”, objašnjava nutricionistica Michelle Davenport.

Ujutro prvo provjeravate e-mail

Zaista? To je uistinu jako loša navika koje se što prije trebate riješiti. Ujutro radije započnite aktivnošću koja vas smiruje, primjerice vježbama rastezanja ili disanja, ispijanjem šalice čaja ili razgovorom s partnerom.

“Provjeravati mailove čim otvorite oči može biti izvor stresa i frustracije za čitav dan”, ističe Melissa McCreery koja smatra kako su ranojutarnje aktivnosti koje Vas opuštaju daleko bolje za poticanje produktivnosti i kreativnosti tijekom dana od nervoze koju će vam stvoriti šefov mail čim otvorite oči.

E.K.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.