Za mališane smještene na odjelu pedijatrije KB “Dr. Safet Mujić” – “Južni Logor” u Mostaru u srijedu organiziran  je “Telemach veseli dan“. Najmlađima su u ugodnoj atmosferi uručeni pokloni, a najviše su se obradovali različitim vrstama slatkiša koje su specijalno za njih osigurali zaposlenici kompanije Telemach.

Portparol kompanije Telemach, Edina Kurić – Zorlak, Edis Koro, rukovodilac poslovne jedinice Telemach 2 Mostar, Tatjana Jukić, voditeljica rezidencijalne prodaje Mostar i Enis Džihanić, rukovodilac biznis sektora Telemach-a, posjetu bolnici su iskoristili i za doniranje posteljine koju je kompanija Telemach osigurala za cijeli odjel pedijatrije, te suvremenih LCD-ova, koji će biti instalirani u nekoliko soba predviđenih za dječije igraonice.

Ispred KB “Dr. Safet Mujić”, pedijatrica Samra Boloban zahvalila se delegaciji Telemach-a na donaciji, te ih ovom prilikom upoznala o problemima sa kojom se suočava ova zdravstvena ustanova.

“Donacijom Telemach-a smo obnovili pedijatrijski odjel, ali i poboljšali uslove mališana. LCD-ovi su  nas posebno obradovali jer će pomoći u zadržavanju pažnje najmlađih prilikom davanja infuzije. Telemach je zaista primjer kako društveno odgovorna kompanija pomaže razvoju lokalne zajednice, ali i kako treba poslovati”, istakla je Samra Boloban, pedijatrica KB “Dr. Safet Mujić”.

Kompanija Telemach, koja je u većinskom vlasništvu globalne investicijske kompanije KKR,  nedavno je i uručila inhalator, tlakomjer i raspirator pedijatrijskom odjelu ”Sveučilišne Kliničke bolnice” u Mostaru. Otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva, ulaže u razvoj lokalne zajednice i doprinosi stvaranju boljih uslova za život građana BiH, priopćeno je iz komanije.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.