Nivea Bh Fashion Week Sarajevo, najiščekivaniji regionalni modni događaj, ove jeseni je otvorio svoja vrata ljubiteljima modnih događanja spektakularnom modnom revijom dizajnerice sa adresom u Španjolskoj Daliborke Kiš Juzbaše.

Daliborka Kiss Juzbasa - kreacija

Književnica, umjetnica i modna dizajnerica Daliborka Kiš Juzbaša zbog svog talenta je već godinama u fokusu pozornosti modnih stručnjaka zbog čega je bilo i očekivano da baš njena kolekcija bude izabrana za prvu u okviru 35. Nivea Bh Fashion Week Sarajevo kojeg već godinama organizira Udruženje manekena i modnih kreatora u BiH i modna agencija Abc Models.

Daliborka je oduševila zvanice svojim kaputima i jaknama oslikanim cvijećem i neobičnim dezenima, a inovatnim kragnama i materijalima dokazala je zbog čega vrijedi već godinama za umjetnika svjetskog ranga. Gromoglasni aplauzi za defile ove uspješne kreatorice dokazi su da je još jednom opravdala očekivanja javnosti.

Glamurozne toalete Studija Anastasia oduševile su žensku populaciju. Vizija profinjenog stila za damu Studija Anastasia su haljine sa jednim rukavom, lepršavi krojevi, visok struk i skupocjeni materijali.

Anastasia Studio1

Glamur na svoj način pokazala je i Sita Ahmić iz Dubrovnika koja je prisutnima predstavila kreacije oplemenjenim printom. Jednostavna profinjenost odlika je kojom opisuju njen rad, a ženska populacija je kategorija za koju isključivo kreira. Kolekcija je rađena od materijala u crnoj, bijelog, crvenoj i pink boji prema ocjenama kritičara pogotak za predstojeću sezonu.

Sita Ahmic2

Marina Kosorić modna kreatorica kojoj je klasična glazba uvijek isnspiracija, ostavljena je sa razlogom za kraj prve večeri 35. Nivea Bh Fashion Week Sarajevo. Inspiracija kreatorici za ovu sezonu bila je baletska umjetnica Maja Plisecku. Perfomans balerine solistkinje baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Ekaterine Vereščagine na modnoj pisti dugoj 20 metara oduševio je prisutne a kao šlag na tortu poslije balerine uslijedile su Marinine raskošne haljine. Modnim perfomansom, muzikom koja je pratila reviju ali i raskošne kreacije pokazale su zašto je ova kreatorica u samom vrhu bh. modne scene, priopćeno je.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.