Suhi šampon je odličan za lijena jutra kada nam se ne da prati kosu. No, frizeri i triholozi upozoravaju da se suhi šampon ne bi trebao koristiti često, pogotovo ne svakodnevno, već da se za njima posežemo kao zadnjem spasu. Dugoročne posljedice čestog korištenja suhog šampona su svrbež vlasišta, perut, prištići te ćelavljenje na dijelu vlasišta.

Također, ako nakon upotrebe dugo ne operete kosu, može doći i do upaljenosti vlasišta.

Kako ga nanijeti

Šampon za suho pranje kose treba znati pravilno nanijeti. Najbolje ga je nasprejati na kosu s udaljenosti od 20 centimetra i zatim dobro iščešljati kako bi se odstranio višak s kose i kako se ne bi primijetio bijeli prah. Šamponi za suho pranje najčešće ostavljaju bijele tragove praška, ali postoje i oni u bojama za različite tipove kose.

Kod masnog vlasišta suhi šampon može pomoći u reguliranju masnoće tjemena, ali suho vlasište može dodatno isušiti i uzrokovati pojavu peruti. Nakon nanošenja suhog šampona najbolje bi bilo što prije oprati kosu intenzivnim ili detoks šamponom, Ako se tjeme temeljito ne opere na njemu se mogu nataložiti ostaci suhog šampona i ostalih proizvoda pa to može dovesti do perutanja vlasišta.

Koliko često koristiti suhi šampon

Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom.

Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne pereš redovito i samo koristiš suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i peruti.

Šampon za suho pranje koristi samo u ekstremnim situacijama umjesto pranja ako želiš samo produljiti vijek svježine svoje kose. Stavljaš li ga dva puta tjedno i redovito pereš kosu, ne bi smio izazvati oštećenja.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.