Svi se preko ljeta trude zadržati boju koju su dobili na moru, ali vrlo važno je imati lijepu i zdravu kožu tijekom cijele godine. Tako će i boja duže ostati na vama ali ćete i vi biti zadovoljni kvalitetom kože. Donosimo vam osam namirnica koje trebate konzumirati za zdraviju kožu.

Dinja nije samo nutritivno vrijedna namirnica nego doista može zaštiti vašu kožu od opeklina od sunca i smanjiti upalu.

dinja

Šipak daje prirodnu zaštitu od sunca. Kao dodatak hrani, ovo supermoćno voće može pomoći u smanjenju lošeg kolesterola.

šipak

Paradajz/rajčica je puna antioksidansa likopena, konzumiranjem svježe ili kuhane rajčice možete zaštiti kožu od opeklina.

rajčica-paradajz

Kivi, borovnice i slatki krumpir su puni vitamina C i E, koji može pomoći da sunce ne ošteti vašu kožu. Jedno istraživanje je pokazalo da oni koji jedu više vitamina C imaju manje bora i koža im nije suha.

kivi

Zeleni čaj osim što ga možete piti, možete i nanijeti na kožu. Polifenoli koje sadrži zeleni čaj štite kožu od štetnih UV zraka, navedeno je u studiji u časopisu Journal of nutrition.

zeleni-caj

Špinat je možda pomagao Popaju da dobije mišiće, ali također može pomoći vašoj koži. Lisnato zeleno povrće sadrži lutein koji pomaže u hidrataciji kože. Možda zato nikada nismo vidjeli boru na mornaru 😉

špinat

Heljda – prije nego što platite skupe botox tretmane, magazin Glamour sugerira da isprobate heljdu. Sjeme heljde sadrži rutin koji pomaže kolagen koji daje koži elastičnost.

heljda

Pšenične klice su bogate cinkom, a njihovo konzumiranje može pomoći u stvaranju novih stanca kože. Pšenične klice također mogu djelovati protuupalno.

pšenične klice

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.