Neke od vaših svakodnevnih navika itekako mogu štetiti koži. Kako bi koža bila zdrava i lijepa, otkrivamo vam što nikako ne biste trebali raditi.

Pet neočekivanih stvari itekako šteti Vašoj koži:

Preskakanje obroka – Uzrokuje brže isušivanje kože i ubrzava proces starenja. Preskakanjem obroka u organizam ne unosite dovoljno vrijednih nutritijenata neophodnih za zdravlje i ljepotu kože.

Mobitel – Pojavljuju vam se prištići duž linije čeljusti i na obrazima? Moguće je da ih uzrokuje mobitel. Na zaslonu se skupljaju nečistoće i bakterije koje prenosite na kožu što može uzrokovati pojavu akni, crvenila i drugih iritacija.

Proizvodi za kosu – Laku za kosu nije mjesto na licu. Lice obavezno zaštitite prilikom nanošenja laka. Osim toga, u teretanu biste obavezno trebali ići s trakom oko glave kako biste spriječili da ostaci proizvoda za stiliziranje kose sa znojem dospiju na kožu lica.

Previše soli – Višak natrija u prehrani može izvući vlagu iz kože, ostavljajući je suhom i bez sjaja. Kako biste to spriječili, smanjite unos soli, te pijte više vode.

Teška šminka – Teška šminka ne dozvoljava koži da diše. Skinite šminku čim prije moguće i očistite kožu jer preteška šminka može začepiti pore, uzrokovati pojavu akni, pa čak i ubrzati proces starenja.

 

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.