Iako se Mostar često nalazi u medijima zbog raznih negativnih stvari, mora se priznati kako je njegova ljepota mnogima zapela za oko, ali je također i zabilježena u spotovima raznih glazbenika. Kakve impresije nose glazbenici iz Mostara pročitajte u nastavku.

Jelena Rozga je izjavila kako je čest gost u Mostaru, te kako su Mostarci divna publika koja je uvijek dočeka sa punim srcem.

”Čest sam gost vašem lijepom gradu. Za Mostar me veže i jedna posebna uspomena, to je grad u kojemu sam prvi put uživo otpjevala pjesmu ”Bižuterija” nakon nastupa na Splitskom festivalu 2010., nastup je bio na rukometnom igralištu i sjećam se da su je već tada pjevali sa žarom i već se tada dalo naslutiti da će ”Bižuterija” biti veliki hit”, rekla je Rozga prije nastupa u Mostaru, koja je također kazala kako se divi ljudima koji skaču sa Starog Mosta, ali da ona to ne bi napravila.

Aleksandra Radović je također nastupila u gradu na Neretvi za kojeg ima samo riječi hvale.

‘U Mostaru su mi se najviše svidjeli ljudi, njihovo gostoprimstvo”, rekla je Aleksandra za Bljesak.info, te dodala ”Imate lijepo zelenilo, građevine koje podsjećaju na Austrougrasku”.

Frotmenu grupe Zabranjeno Pušenje Seji Sexonu prva asocijacija na Mostar je grupa ”Šareno kamenje”.

”To su moji prijatelji od prije rata. Ja sam često znao dolaziti na njihove koncerte i kada god sam mogao došao bi u Mostar da se malo vidimo izađemo, popijemo, ispričamo se, a nekad smo čak ‘miksali’ neke koncerte. Uglavnom to je bilo jedno prijateljstvo i jedan bend za koji mislim da je bio sljedeća velika stvar iz BiH. Jako mi je bio žao što nikada šira zajednica nije upoznala njih i njihov rad”, ispričao je Sejo za Bljesak.info.

Sejo mostarsku publiku, kao i sarajevsku smatra ‘zahtjevnom klijentelom’.

”Mostarska publika kao i sarajevska su najzahtjevnija klijentela, ali istovremeno to su čovjeku izvrsni koncerti, jer stvarno tu čovjek mora doći pripremljen i kako bi rekao show u Sarajevu i Mostaru se ne može izvesti rutinski. Tu uvijek mora biti ono nešto”, rekao je Sejo koji kaže kako su ljudi u Mostaru vidjeli puno dobrih ‘predstava’, te da znaju što je humor, što je zabava i da u Mostaru ne može biti prosječan.

Oduševljena mostarskom publikom je bila i grupa Colonia, ali i Severina koja je rekla kako je upravo zbog vesele naravi Mostaraca, njezin sin iznimno živahno dijete, jer je zadnji koncert u trudnoći održala upravo pred mostarskom publikom.

Nele Karlijić je izjavio kako ga je Mostar ”nervirao jer njima da dođu Rolling Stonesi oni će naći manu da nešto škripi, zuji, takvi su Mostarci. A gledaj ga što skače i to, ali su mnogo duhoviti i upravo u Mostaru je bilo ”Care kolika su ti usta, možeš dvije pjesme odjednom pjevati”. Morao sam priznati da je bio vrlo duhovit”, ispričao je Nele anegdotu sa koncerta u Mostaru prilikom gostovanja u TV emisiji.

Glazbenicima su se u Mostaru, prije nastupa znale dogoditi i neke neobične stvari, na primjer Goci Tržan koja je prije koncerta u Mostaru primala dvije boce infuzije.

”Volimo se Mostar i ja. Valjda će zato Mostarci razumjeti da sam bila na infuziji,dobila dvije boce, glasa imam kao A. Vuica,ali sam ipak došla”, napisala je pjevačica prije spomenutog nastupa na svom Twitter profilu, te se zahvalila Hitnoj službi u Mostaru što su je podigli iz mrtvih.

U grad na Neretvu glazbenici ne dolaze samo na nastupe. Mladen Vojičić Tifa je u Mostaru na ruci istetovirao kćerkino ime, a Halid Bešlić je u Mostaru otkrio lijek za bolesne noge.

”Otišao sam kod prijatelja u Mostar, napravio mi je oblogu od meda i smole, nosio sam je sedam dana oko noge, bila je kao gips i mogu reći da mi je pomogla. Od tada me noge više ne bole”, izjavio je Halid za medije.

Priča o Mostaru i glazbenicima svakako ne bi bila potpuna bez Mostarca Željka Samardžića koji često nastupa u svom rodnom gradu, te ga hvali u svakoj prilici. ”Ja mogu iz Mostara otići gdje god hoćeš, ali Mostar iz mene ne može”, kazao je Željko i dodao kako je Mostar “najljepši grad na svijetu”.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.