Ako ste među osobama koje se brinu zbog gubitka kose niste jedini. Prema istraživanju 40 posto žena se svakodnevno brine zbog gubitka kose.

Strah od gubitka kose je opravdan, jer dnevno izgubite od 50 do 150 dlaka. Na gubitak kose utječu geni, prehrana, ali i njega kose. Donosimo savjete kako sačuvati kosu od ispadanja i pucanja.

Masaža vlasišta pomaže stimulirati vlasište i ukloniti mrtve stanice kože, te potaknuti zdrav rast kose. Prstima masirajte vlasište počevši od zatiljka. Ovaj potez pojačava protok krvi i stimulira folikule za rast kose.

Četke su veliki neprijatelj kose. Kada je češljate razdijelite je na nekoliko debljih pramenova. Tako ćete je lakše počešljati i manje oštetiti.

Također imate na umu da je kosa najslabija kada je mokra. Stoga je nemojte češljati kad je mokra. Uvijek pričekajte da se vaša kosa potpuno osuši prije nego što ga počešljate ili zavežete u rep.

Kad je kosa morka umjesto da je u ručnik umotate kao u turban, što može uzrokovati pucanje, nježno mokru kosu osušite ručnikom da upije višak vlage.

Ako želite sačuvati gustoću vaše kose i spriječiti njezino pucanje, također nemojte je previše izlagati UV zrakama.

Prehrana ima veliki utjecaj na izgled vaše kose. Kosa se sastoji od proteina i kako bi što ljepše izgledala jedite namirnice poput ribe, jaja, piletine i jogurta. Ove namirnice pomoći će vašoj kosi da se obnovi.

Također izbjegavajte korištenje proizvoda za kosu koji sadrže prevelik postotak alkohola. Pokušajte koristiti lakše i kremastije proizvode kako bi spriječili pucanje i gubitak kose.

Nepotrebna šteta za kosu je i vruć tuš. Vruća voda skida prirodna ulja s kose i oštećuje korijen kose.

Ono što je važno je imati na umu da gubitak kose često može biti znak da vam je opao imunitet ili imate neku bolest. Ako gubite kosu rapidnom brzinom savjetujemo vam posjetu dermatologu. Bitno je da prije konzumiranja preparata za rast kose, također posjetite dermatologa i da nikako ne uzimate preparate na svoju ruku.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.