Kada obavljate nuždu u javnom WC-u svi vjerojatno imate probleme, stavljate toalet papir na dasku wc školjke, i vrlo oprezno pazite da nijedan komadić kože ne dodirne dasku.

Ispitanici ekipe BuzzFeeda su bez sumnje govori kako se sjedanjem na školjku u javnom WC-u prenose bakterije, te da ne žele riskirati bilo kakvu zarazu.

No William Depalo, asistent na fakultetu Imunologije i mikrobiologije, na medicini u južnoj Kaliforniji je za BuzzFeed, vjerovali ili ne, opovrgnuo te tvrdnje.

”Mnogi ljudi prekriju WC školjku tolalet papirom, kako bi izbjegli kontakt s daskom wWC školjke, ali sjedenjem na dasku školjke nećete dobiti nikakvu infekciju”, kaže Depalo.

Objašnjava kako mnogo bakterija koje je prisutno na dasci i u cijellom WC-u nisu lako prenosive na ljudsku kožu.

”Te bakterije vole živjeti u vlažnim područjima gdje se razmnožavaju. Ako sjedite na školjki u javnom WC-u, a ne operete ruke nakon toga i dodirnete usta tada su bakterije prenosive. Samo pranjem ruku možete spriječiti širenje bakterija, stoga idući put kada budete morali obavljati nužnu u javnom toaletu, opustite se”, poručuje ovaj mikrobiolog.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.