‘Sex i grad’ je jedna od najpopularnijih serija današnjice, koja prati živote četiri atraktivne i samostalne žene iz New Yorka. Serija, koja je inspirirana knjigom novinarke i spisateljice Candance Bushnell, osvojila je mnoge žene širom svijeta, koje su gotovo religiozno pratile ovu seriju.

No, unatoč tome što je serija pokazala zanimljiv život samostalnih žena iz New Yorka, prepun smijeha i erotskih scena, serija je prikazala i nekoliko laži o ženama.

Donosimo sedam osnovnih laži ‘Sex i grada’:

1. Uvijek su tu četiri prijateljice

Samo u lošoj mašti četiri žene, ujedno i prijateljice, mogu prolaziti kroz život kao nasmijana grupa. U stvarnosti, održavanje četiri prijateljstva, pogotovo ako prijateljice nemaju ništa zajedničko, je gotovo nemoguće. Žene vrlo teško održavaju doživotna prijateljstva sa jednom, eventualno dvije prijateljice.

2. Moraš imati svoje ‘gay’ frendove

Cure iz ‘Sex i grada’ su pokazale kako je moderno imati ‘gay’ prijatelje koji ih savjetuju o odijevanju i muškarcima. U seriji je prijateljstvo sa homoseksualcima predstavljeno kao krik mode, a ne kao stvarna potreba.

3. Ženska večer

Noćnom izlasku četiri prijateljice ‘sex i grad’ je dao jednu potpuno novu dimenziju. ženska večer u ‘Sex i gradu’ podrazumijevala je najluđe provode četiri prijateljice u skupim klubovima, ali i pokazao kako žene trebaju i same izlaziti. Potpuno je pogrešna teza kako je ženama na noćnom izlasku zanimljivije samima bez muškog društva.

4. Žene su ‘raskalašnije’ od muškaraca

Jedna epizoda ‘Sex i grada’ je počela ovako: ‘Žene su puno gore od muškaraca’. To uopće nije točno, kao ni to da su žene u seksu jako slobodne i otvorene. Također, žene u stvarnom životu uopće ne pričaju neprestano i detaljno o seksu, koliko se to potencira u seriji.

5. Spavanje u grudnjaku

Ženski likovi u seriji ‘Sex i grad’ redovito se bude i zaspu u grudnjacima. Naime, jednostavna je činjenica da niti jedna žena ne spava u grudnjaku. Njihovo spavanje u grudnjacima može se pripisati samo potezu produkcije serije koja želi da glumice izgledaju što bolje ‘i kad se probude’.

6. Ovo je trebala biti tvoja noć!

Ove velike noći imaju tendenciju da se skrene pozornost samo na sebe. Problem se javlja kada druga žena pomiče ravnotežu pozornosti daleko od žene koja je zamislila da je ‘ovo njena noć’. Trebate znati da se nijedno egocentrično ponašanje ne tolerira u stvarnom životu, kao i to da ne postoji ‘vaša noć’.

7. Predstavljanje sebe kao nekog tko ne može pronaći pravu ljubav

Na putu do ‘onog pravog’ junakinje serije su prošle kroz razne neobične spojeve, prekide i veze koje su u seriji prikazane na simpatičan način. Nakon svakog prekida ili lošeg spoja, četiri prijateljice bi razgovarale, tražile razloge zašto ‘on nije taj’ i zašto su još uvijek same. Ovo sve je bilo zanimljivo u seriji, ali isticanje kako ste još uvijek sami i razočarani u muškarce u stvarnom životu je loše i zasigurno odbija potencijalne udvarače.

One Response

  1. Marie Curie

    glup ti clanak. Ovo govori zena koja se apsolutno ne slaze s vecinom tih teza koje si tu stavila i potpuno su pogresne i generalizirane.

    Odgovori

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.