Prvi  Festivala kave, čokolade i delicija koje će se održati u subotu, 1. travnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Festival se održava pod posebnim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje posebno će uveličati Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine te Marko Šantić, predsjednik Komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Nadalje, u bogatoj satnici događanja niz je zanimljivosti: u suradnji s Franckom, poznati barist Zoran Trkulja pripremati će koktele na bazi kave i čokolade, koje ćete moći isprobati; predstavit ćemo gastroblogericu i strastvenu kuharicu Gabrielu Ključe kroz “Priču o uspjehu” i ugodno druženje; također, upoznat ćemo Dragana Topalovića, profesionalnog čokolatijera, osobu koja se krije iza imena “Čokolada Mostar”, koji već dugi niz godina proizvodi autohtonu hercegovački čokoladu; Marinko Biškić, splitski čokolatijer koji stoji iza branda “Nadalina”, čija je čokolada donedavno bila u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća čokolada na svijetu, ispričat će nam priču “Od zrna kakaa do čokolade”; Martin Frljić, akademski slikar izrađivat će umjetnička djela od kave i čokolade (mozaik, akvarel te skulpturu)…

festaval-cokolade-program

Na jednom mjestu okupit će se ponajbolji slastičari, baristi, kuhari iz Bosne i Hercegovine, ali i regije te svi hedonisti i oni koji se tako osjećaju:)

Na Festivalu će se moći degustirati ali i kupiti čokoladne specijalitete, praline, domaće delicije, cup cake-ove, pop cake-ove, macaroonse ali i baklave, uživati u espresso kavama vodećih proizvođača i pržionica kave, naučiti ukrašavati kolače i izrađivati slatke delicije koje krase vodeće gastronomske jelovnike i stranice gastro časopisa. Za djecu su organizatori pripremili poseban program.

U subotu, u 13,00 sati, započeti će prodaja humanitarne dvometarske torte koju su izradili slastičari Hotela Bevanda. Organizatori će prikupljena sredstva donirati za Dom Dompes – kuću kruha i duha, gdje je započela izgradnja studerntskog doma za studente slabijeg imovinskog stanja, pučke kuhinje za beskućnike te Centra za dijalog.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.