Dolaskom hladnijih dana iz ormara vadimo kožne predmete namijenjene ovom dobu godine. Kožnim rukavicama, kaputima, torbama i drugim modnim dodacima treba jedno osvježenje i čišćenje koje će im vratiti sjaj. Kožna jakna je omiljeni predmet za ovo doba godine, vjerujemo kako će Vam ovi savjeti pomoći da opet zablista.

Pranje

Univerzalan recept za svaki kožni predmet je da napravite sapunicu od blagog šampona i utrljajte ju u sve kožne predmete kojima želite vratiti stari sjaj. Potom višak sapunice skinite pomoću vlažnih maramica. Jaknu prebrišite suhom krpom, po mogućnošću pamučnom. Na kraju premažite s nekim zaštitnim sredstvom ili običnom kremom. Iznesite jaknu da se provjetri.

Održite boju postojanom

S obzirom da je koža vrlo postojana i nosimo ju godinama, ona može izgubiti boju i sjaj.
Kožnu jaknu možete tretirati isto kao i kožne cipele pa se možete poslužiti i sredstvima za održavanje cipela.
Na dijelove gdje je jakna izgubila boju nanesite tekućinu za poliranje crnih cipela i dobro razmažite spužvicom i suhom krpom te ostavite da se osuši.

DIY – fiksator boje

Želite li da vaša kožna jakna ostane kao nova napravite sami fiksator boje. Četiri žlice lanenog ulja pomiješajte sa žlicom octa, natopite pamučnu krpicu te istrljajte cijelu jaknu.  Ocat će fiksirati boju i spriječiti njezin gubitak, a laneno ulje će joj pružiti njegu i sjaj.

Održavanje

Koža je sklona pucanju, pogotovo ako je ne održavate pravilno. Jednom tjedno jaknu namažite proizvodom za njegu kožnih predmeta. Na krpicu nanesite malo tog proizvoda, te prebrišite jaknu. Ukoliko nemate sredstvo za održavanje kože, poslužite se hidratantnom, nemasnom kremom.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.