Ako niste zadovoljni načinom uklanjanja dlačica koji trenutno koristite možda je vrijeme da isprobate najučinkovitiju i najbezbolniju egipatsku depilaciju.

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a posljednjih godina ponovno su ju popularizirali kozmetički saloni. Kult njegovanog i urednog tijela možemo zahvaliti upravo Egipćankama koje su držale do osobnog izgleda i higijene.

martina-jovanovic

Vlasnica Salona ljepote Martina će zajedno s našim portalom davati našim čitateljima savjete o ljepoti i kozmetici

O depilaciji šećernom pastom te njenom djelovanju na vašu kožu danas nam govori Martina Jovanović, vlasnica Salona ljepote Martina iz Mostara.

”Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, vode i arome. Ovaj način depilacije pogodan je za osobe s osjetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica”, kaže Martina, dodajući da je bol neusporedivo manja neko kod depilacije s voskom, , a s vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i rjeđe.

 

”Takav efekt se dobiva jer kuglice šećerne paste obuhvaćaju cijelu dlačicu i lijepe se za nju, ali ne i za kožu, te je čupaju s korijenom, što tretman čini manje bolnim. Istodobno se nježno odstranjuju odumrle stanice kože, zbog čega ona dugo vremena ostaje svilenkasta i glatka. Kada dlačice počnu rasti nisu oštre i crne nego mekane. S vremenom se prorjeđuje te postaju svjetlije i tanje”objasnila je Martina.

Depilacija šećernom pastom, ističe Martina, je posebno popularna kod depiliranja intimnih dijelova tijela jer je napravljena isključivo od prirodnih sastojaka pa ne dolazi do iritacije i crvenila kože te prištića.

”Upravo zato šećerna pasta je preporučljiva za osjetljive tipove kože; za depilaciju lica i prepona te osobe koje imaju proširene vene, psorijazu ili ekceme. Šećernu pastu možete i sami napraviti kod kuće, no postoji mogućnost da ne ispadne dobro. Nakon depilacije, tijelo bi bilo dobro oprati u vodi i namazati hidrantom kremom ili onom na bazi aloe vere koja dosta smiruje kožu’’, savjetuje Martina.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.