Vjetar, hladnoća, aparati za sušenje, agresivna sredstva za pranje, niske temperature suhi i zagrijani prostori samo dio su uzroka koji izazivaju neugodno pucanje i suhoću kože ruku.

Koža se isušuje zbog nemogućnosti zadržavanja vlage u svom površinskom sloju. Suhoća, crvenilo i ispucalost među najčešćim su neugodnim nuspojavama na koži ruku u hladnim mjesecima, a kako bi se one suzbile, na niskim je temperaturama potrebno pružiti im dodatnu njegu.

”Na ruke treba posebno obratiti pozornost. Lice najčešće mažemo kremom i puderom pa je to neka vrsta zaštite, dok ruke malo zapostavimo. Ruke često peremo tijekom dana pa to dodatno isušuje kožu, a vrlo važno je izbjegavati pranje ruku vrućom vodom i agresivnim sredstvima”, rekla je u razgovoru za Moja.ba kozmetičarka Tatjana Ivanković, inače naša suradnica.

Savjeti

Tatjana sve naše čitateljice i čitatelje savjetuje da redovno mažu ruke hidratantnom kremom, te jednom tjedno praviti peeling ruku.

1. Kao prvo nosite hidratantnu kremu u torbi uvijek i obvezno je namažite na ruke poslije svakog pranja. Time ćemo nahraniti ruke i spriječiti dehidraciju.

2. Kao drugo napraviti barem jednom tjedno peeling ruku. Za peeling je potrebna jedna kašika mljevene kave i kašika maslinovog ulja. Mješavinom masirati ruke nekoliko minuta ruke. Isprati dobro mlakom vodom , potapšati ručnikom i namazati dobro bogatom kremom na bazi badema.

3. Kao treće obavezno nositi rukavice.

Savjet plus – nemojte grickati zanoktice nego ih namažite namažite balzamom za usne što češće, jer u sebi sadrži regenerirajuće sastojke

 

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.