Ivona Gagro iz Čitluka se zajedno sa svojom majkom bavi izradom sapuna na prirodnoj bazi.

”S izradom sapuna sam počela ovo proljeće, sasvim slučajno. Inicijator je bila mama koja je vidjela postupak izrade na televiziji i poželjela probati praviti sapun”, rekla je Ivana.

Sapun koji Ivana izrađuje je u potpunosti na bazi prirodnih sastojaka. ”Sam postupak izrade sapuna ne traje dugo vremena. Nakon 2-3 dana sapun se može koristiti. Sastojci su gotova sapunska baza na bazi prirodnih ulja, a dodaci mirisi i boja su prirodni, odnosno iz svakodnevne kuhinje, te suho bilje s ovoga područja kao što su lavanda, ružmarin, kamilica i vanilija”, kazala je Ivana.

Sapuni koje Ivana izrađuje dolaze u raznim geometrijskim oblicima i bojama. U Ivaninoj ponudi se nalaze sapuni u obliku srca, pravokutnika s natpisom lavanda, s motivima ženske glave i mnogih drugih.

Dosad je svoje sapune plasirala preko poznanika i prijatelja, a i predstavila ih je na sajmu ”Creativa is OK”, koji se održao početkom listopada u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

”Svoje proizvode smo plasirali većim dijelom u Međugorje kod poznanika koji imaju suvenirnice ili pansione. S obzirom na ne tako davni početak, zadovoljni smo s prodajom. Nismo imali dosad suradnju s mladencima u vidu zahvalnica na svadbi, ali postoji potražnja za sljedeću godinu”, rekla je Ivana.

Ivana kaže kako su njezini sapuni prilično blagi prema koži i ne isušuju je jer u sebi imaju prirodna ulja.
Ukoliko želite vidjeti Ivanin rad ili doći do ovih jedinstvenih sapuna možete to učiniti preko Facebook profila Hand made sapuni Gagro.

One Response

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.