Bounty je obožavana čokoladica mnogih, a mi vam donosimo recept koji će savladati i manje iskusni kuhari.

Za punjenje od kokosa vam je potrebno: 300 g kokos brašna,
300 g zaslađenog šećera u prahu i 150 g maslaca odstajalog na sobnoj temperaturi.

Za čokoladnu glazuru vam je potrebno 300 g tamne ili mliječne čokolade.

Stavite maslac i kokos u zdjelu i mmiješatetemeljito oko 1 do 2 minute štapnim mikserom ili rukama. Dodajte mlijeko u prahu i mijesite još 2-3 minute.

Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje i smjesu. Rasporedite smjesu po plehu tako da bude debljine oko 2 centimentra. Možete je pritisnuti kratko s gornje strane drugim plehom ali nije obavezno.

Nakon toga pleh stavite u hladnjak i držite ga u njemu oko 3 sata.

Kada izvadite pleh iz hladnjaka, izrežite smjesu na kockice 2X2 centrimentra. Nakon toga u rastopljenu čokoladu umočite kockicu po kockicu. Kockice, odnosno domaći Boutny stavite u hladnjak da se čokolada stisne. Nakon što odstoji u hladnjaku do sat vremena domaći Bounty je spreman za konzumiranje.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.