Ako vam vaga pokazuje nekoliko kilograma viška, a želite da se riješite “krofnica” na bokovima, nutricionisti savjetuju da se odreknete loših navika koje potiču pretilost. Promjenom ponašanja gubit ćete na težini i to bez držanja dijete.

Nedostatak sna
Nedostatak sna je jedan od čestih uzroka prekomjerne težine. Studije su pokazale da pospanost izaziva glad, pa što duže spavate, imat ćete manje potrebe za nezdravom hranom i slatkišima.

Gledanje TV-a
Istraživanja su pokazala i to da televizija kod ljudi, koji je u prosjeku gledaju najmanje dva sata, povećava želju za unosom visoko kaloričnih namirnica koje obiluju šećerima i ugljenim hidratima.

Zaboravite na sve
Najlakši način da izgubite kilograme jeste da dok ručate i večerate zaboravite na telefon, računalo i TV. Dok Vam pozornost odvlače poruke i omiljena serija, gutat ćete brže i unijet ćete više kalorija, jer nećete primijetiti kada ste siti. Zato jedite u miru i tišini, uživajući u svakom zalogaju i bogatstvu ukusa.

Jedite kod kuće
Kilograme ćete dobiti i ako često jedete van kuće. Stoga planirajte unaprijed, nađite jednostavne recepte koje brzo i lako možete spremiti ili skuhajte hranu za vikend i odmrzavajte je tijekom tjedna.

M.Š.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.