Vjerujemo kako se svaka od nas našla ispred ormara punog odjeće, ali doslovno nije imala što obući.

Utješno je što niste jedini, jer je ovo muka gotovo svake žene.

Svima već poznati dizajner Michael Kors, poprilično je dobro objasnio ovaj fenomen, a prema njegovu mišljenju žene imaju pogrešnu procjenu klasičnih komada odjeće i šarenih komada i dodataka.

Savjet Michael Korsa

” 70 posto odjeće u ormaru bi morale biti kombinacije “mesa i krumpira” (standardni, klasični komadi), dok bi preostalih 30 posto trebali biti sosevi i glazura (boje, dezeni, metalizirana odjeća i dodaci). Što je rezultiralo da pretpostavimo kako žene mahom u ormaru imaju obrnutu ili pogrešnu proporciju, te da im je iz tog razloga teško upariti odjeću i napraviti dobru kombinaciju”, objasnio je Kors.

Statistike

Prema istraživanju koje se pozabavilo problematikom ženskog ormara stoji da prosječna žena u svom ormaru ima 100 komada odjeće, a oblači tek 30. Ostatak odjeće na vješalicama i policama čeka po dvanaest godina prije nego njihova vlasnica skupi dovoljno odlučnosti kako bi ih odstranila. Bez obzira radi li se o majicama, čarapama ili cipelama većinom su to odjevni predmeti u kojima se osjeća najatraktivnija.
“Razlog zbog kojeg se odjeća čuva tako dugo je zato što ili izađe iz mode ili se više ne može obući ili se vlasnica jednostavno zasiti određenog odjevnog predmeta”, objašnjava Gavin Brown, menadžer Clothes Showa.

Zavirite u svoj ormar i pokušaje uvesti red, vidjeti što vam nedostaje, a čega imate viška, a mi vas podsjećamo na Anine savjete Shopping navika koje trebate prekinuti.

 

 

 

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.