S obzirom da su došli sunčani dani a s njima i kraće haljinice i odlazak na more za vas smo u suradnji sa Studiom ljepote Aleksandria pripremili članak o depilaciji koja ima dugotrajan efekt, a koja je u isto vrijeme savršen peeling i potpuno antialergijski tretma.

Dakle, preporučujemo vam da si priuštite depilaciju šećernom pastom (egipatska depilacija) i dugo uživate u svilenkastoj glatkoći vaše kože.

Kako pripremiti kožu za depilaciju?

Prije depilacije šećernom pastom poželjno je uraditi peeling tri do četiri dana prije, kako bi dlake izašle na površinu i kako bi se skinuo odumrli sloj kože.

”klijentima savjetujem prirodni peeling od soli iz mrtvog mora i yoyo ulja. Ali s obzirom da se teško može naći kod nas jako je dobar peeling od krupne morske soli i maslinovog ili kokosovog ulja. Peeling je poželjno raditi tijekom tuširanja dok je koža naparena, i trljati kružnim pokretima. Dužina dlake za šećernu depilaciju može biti i do 0,15. cm”, rekla je za moja.ba Tajana Vanovac vlasnica studia ljepote Aleksandria.

Razlika između obične i egipatske depilacije

Za razliku od depilacije vrućim voskom ova metoda je bezbolna jer se ne lijepi na kožu već na dlačice, te nema straha od mogućnosti urastanja dlaka u kožu. Pogodna je za osjetljivu kožu jer ne izaziva nuspojave kao što su crvenilo i prištići, a sama smjesa koja se koristi u egipatskoj depilaciji djeluje antialergijski. Osim kod osjetljive kože trebala bi biti prvi izbor i kod osoba s psorijazom, ekcemima ili proširenim venama. Iako se depilacija voskom izvodi samo na dužim dlačicama kod egipatske depilacije to nije slučaj jer se rješava i onih kraćih. Traje do šest tjedana kao i depilacija voskom, a nakon redovitih tretmana dlačice postaju sve rjeđe i svjetlije.

”Folikula dlake se manje tretira jer se dlake izvlače u prirodnom smjeru rasta, dok se kod depilacije običnim voskom dlaka povlači u suprotnom smjeru što traumatizira folikulu dlake te vrlo lako nastaju urasle dlake. Šećerna pasta pomaže da se izbjegne lomljenje dlake samim tim i urastanje. Čin izvlačenja dlake je jako nježan ali i dovoljno čvrst da se izvuku i najkraće dlačice”, objašnjava Tajana.

dlake1

Treba napomenuti da je koža glatka i bez dlačica duže nego nakon obične depilacije, ali se svejedno preporučuje depilacija šećernom smjesom svaka 2-3 tjedna, dok dlačice ne oslabe. Nakon toga dovoljno je depilirati se svakih mjesec dana.

Prednosti egipatske, odnosno depilacije šećernom pastom su:
• 100% prirodan proizvod
• antialergijski
• bez iritacija
• koža ostaje glatka i mekana
• rješava problem uraslih dlaka
• dlačice za depilaciju mogu biti kraće
• učestalom primjenom razmak između dviju depilacija se produžuje čak i do šest tjedana.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

One Response

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.