Istraživanja su pokazala da 98 posto žena ima celulit, makar u najblažem obliku, a zanimljivo je to što količina celulita nema veze s viškom kilograma jer ga imaju i mršave djevojke. Celulit je velik problem današnjice. Stvara se u vezivnom tkivu, a taj pojam  obilježava promjene na koži u obliku nakupina masnoća u potkožnom tkivu, osobito u područjima stražnjice, bedara, bokovima, trbuhu… U tim područjima se uspori proces eliminiranja štetnih materija, nagomilavaju se voda i otpadne materije te dolazi do debljanja vezivnog tkiva, a time i do stvaranja nepokretnih čepova koji sliče na narančinu koru.

O najuspješnijim načinima sprječavanja i rješavanja celulita razgovarali smo s Tatjanom Ivanković, vlasnicom studia ljepote Allure iz Mostara.

moja.ba: Što su zapravo glavni razlozi za stvaranje celulita?

Tatjana: Glavni razlozi za stvaranje celulita su prvenstveno nezdrav način života, tj. loše navike u prehrani, nedostatak vode, predugo sjedenje, odsutnost tjelesnih aktivnosti, loša probava i cirkulacija.

moja.ba: Možemo li se celulita riješiti i na koji način?

Tatjana: Da naravno, postoji mnogo načina da se riješimo celulita  ali i da se spriječi njegov nastanak. Ono što možemo učiniti je poboljšati prehranu, raditi tjelovježbe, raditi na oslobađanju stresa i truditi se općenito živjeti zdrav život. Temeljita promjena u prehrani, ali i tjelesne aktivnosti svakako mogu pomoći da vaše vezivno tkivo bude čvršće, a ružne rupice po koži guze i bedara manje

moja.ba: Kada već dođe do nastanka celulita, na koje načine vi kao kozmetički stručnjaci možete pomoći u otklanjanju celulita?

Tatjana: Pa, u fazi kada dođe do vidljivog celulita ne možemo ‘kući’ riješiti celulit. Postoje različiti tretmani koji ga mogu ukloniti. Primjerice; manualni tretmani, tretman po principu elektro stimulacije, vakum masaža, body wrapping, kavitacija, postoje još mnogi, ali ovi su najdjelotvorniji.

moja.ba: Koje sve tretmane nudite u vašem salonu i koji je po vašem mišljenju najdjelotvorniji?

Tatjana: Imamo sve vrste anticelulitnih programa, a najdjelotvornija je manualna masaža, u kombinaciji s elektrostimulacijom i korištenjem određenih proizvoda za razgranjdu celulita.

moja.ba: Koliko je tretmana potrebno da se oslobodimo celulita?

Tatjana: Kod manualne masaže najmanje deset tretmana, cijena tretmana se kreće  30-40 KM manualna masaža+elektrostimulacija, s tim da imamo u ponudi kupon popusta, cijena kupona iznosi 150 KM.

moja.ba: Najvište ste spominjali manualnu masažu, što mislite o drugim tretmanima?

Tatjana: Svaki tretman je dobar i ima učinak na razgradnju celulita, po mom mišljenju kao učinkovitije izdvojila bih i kavitaciju.

moja.ba: Kada je najbolje početi s tretmanima?

Tatjana: U bilo koje vrijeme. Kada niste zadovoljni kožom otiđite na konzultacije da vidimo koliko je rješivo i što bi bilo najbolje rješenje. Naš studio otvoren je svaki radni dan od 9 do 20 i subotom od 9 do 18 u TC Piramida na zadnji kat ili se zakazati na tel.. 063-125-140

P.S. Uz tretmane se daruje program koji će pomoći u brzim rezultatima i za bolje održavanje zategnute kože.

Nasi anticelulitni tretmani pokazuju zaistta sjejne rezultate, jer kombinujemo manualnu masazu ( koja je zaista jos…

Posted by Akademija Allure on Monday, June 1, 2015

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.