Kažu kako su obrve okvir našeg lica i svatko tko je ikada imao problema s njima će se složiti s tim. Netko mora čupkati obrve svaki dan, dok ima dosta žena i djevojaka koje gotvo pa i nemaju obrva. Postoje razne metode iscrtavanja obrva koje će vam pomoći da preskočite dosadno crtanje obrva svakoga jutra i uživate u lijepo oblikovanim obrvama gdje god se nalazili.

Zbog velikog intresa o metodi japanskog iscrtavanja obrva odlučili smo napraviti interviju sa kozmetičarkom Tatjanom Ivanković vlasnicom Allure akademije, koja je prva počela s tom metodom u Mostaru.

Tatjana:  Japansko iscrtavanje obrva je najuspješnija metoda dugotrajne korekcije obrva. Najviše je potrebno osobama koje nemaju svoje prirodne obrve, čije su obrve zbog nepravilnog čupanja zauvijek izgubile svoj oblik, ili su se potpuno stanjile ili razrijedile.

Moja.ba: Je li japanska metoda ustvari tetovaža obrva?

Tatjana: Ja to ne bih tako rekla, tetovaža je mnogo invazivniji tretman jer se iglom doseže mnogo dublje u dermu dok japanska metoda zahvaća samo epidermu, tj. tanki površinski sloj kože.

Moja.ba: Kako u ide postupak?

Tatjana: U biti radi se o unošenju prirodnih mineralnih pigmenata u taj površinski sloj kože u vidu malih dlačica, dakle pomoću spravice koja se zove microblade. Naprave se male ‘ogrebotine’ u obliku prirodnih dlačica na obrvi i kroz te ‘ogrebotinice’ se unesu pigmenti koji se onda tu zadržavaju nekoliko godina.

Moja.ba: Ogrebotine?  Je li to bolno?

Tatjana: Ne! Danas postoje anestetici koji čine tretman ugdodnim. Iako I bez anestetika nebi bilo strašno, jer to je veoma plitko unošenje, ali ako već postoje anestetci zašto ih ne iskoristiti.

Moja.ba: Kako se određuje oblik?

Tatjana: Na arkadi postoje točne smjernice kuda treba ići obrva i postoje pravila postavljanja glavnih točaka (početak-najvisa točka-zavrsetak). I to su  takozvani granicnici  obrve  kako bi ona lijepo uokvirila oko.

Moja.ba: A ne bira klijent oblik?

Tatjana: Bilo bi poželjno da klijent da sugestiju kakav oblik želi, tako da ja ustvari kada napravim (olovkom) pravilan oblik konzultiram se s klijenticom kako joj se dopada.

Moja.ba: Dogode li se neslaganja između vašeg mjerenja i želje klijenta?

Tatjana: Ponekad da! Ali uglavnom dođemo do kompromisa da se ispune neka osnovna pravila prirode, a i želje klijentice. Jednom mi se dogodilo da nisam željela uraditi obrve jer su toliko odudarale od lica pa sam ljubazno zamolila klijenticu da proba negdje drugo jer je željela nešto što je totalno odudaralo od njenog lica.

Moja.ba: Kakve se nijanse koriste?

Tatjana: Pa većinom smeđi tonovi tamni ili svijetli, uglavnom gledamo da se prilagodimo boji prirodne dlake obrve ili za nijansu intezivnije ukoliko klijentica želi.

Moja.ba: Dolaze li više mlađe ili starije osobe?

Tatjana: Jednako! Obrve su zaista jako važne na licu, to možete i sami zaključiti ako uradite jedan test: probajte se savršeno našminkati a ostaviti neuređene obrve i fotografirajte se, a zatim s samo malo make up-a savršeno iscrajte obrve. I to takodjer fotografirajte. Usporedite fotografije. Primjetiti ćete da ja fotografija s uređenim obrvama i minimalnom količinom sminke mnogo ljepša, iako ste na prvoj imali potpuni make up.

Moja.ba: Koliko traje proces iscrtavanja obrva?

Tatjana: Sat vremena, pola iscrtavanje i konsultacije, pola unošenje pigmenta.

Moja.ba: Nakon tretmana koliko dugo traje iritacija?

Tatjana: U većini slučajeva je nema. AKo je koža jako osjetljiva dođe do blago roze boje oko obrva ali se sve smiri za satak vremena.

Moja.ba: Koliko se kod nas uopće traže japanske obrve?

Tatjana: Mnogo. Sve više. Jer žene sada već vide kako to sjajno izgleda i koliko promjeni lice. A i olakša jutarnje spremanje (crtanje je jako dosadno), tako da se sve veći broj žena olučuje na to. Čak i djevojke koje imaju prilično solidne obrve rade tretman da bi imale savršene.

A kako zapravo izgleda kada se napravi ovaj tretman pogledajte na fotografijama i ostavite nam vaš komentar.

japanske obrve tatjana japanske obrve tatjana2 japanske obrve tatjana3

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.