Najpoznatiji vloger u Bosni i Hercegovini, Billy Agić, prošle godine u studenom objavio je putem Facebooka kako želi donirati bubreg nekome kome je potreban. On je na svom profilu najpopularnije društvene mreže napisao kako je pronašao osobu kojoj je potreban bubreg, piše Dnevni avaz.

”Prije nekih pola sata sam dobio poziv od Ajle Kesedžić iz Sarajeva koja ima 24 godine i koja me nazvala kad sam rekao da doniram bubreg i samo rekla: “A, što ti ne bi taj bubreg dao meni i da mogu da doživim da imam svoju djecu?” Bubreg sam odlučio da doniram Ajli nakon tri susreta sa njom i njenim amidžom Feridom. Jedna predivna osoba koja je puna života i koja ima ogromnu želju da ima svoju porodicu… Odlučio sam da joj ispunim želju i da joj doniram bubreg najviše zbog njene životne priče koja je prevelika tuga. Bez oca i majke i bilo koga se izborila za svoj život”, napisao je Agić na svom Facebook profilu.

Agić je u svoj status najavio i da će transplantacija organa biti obavljena u ožujku ove godine.

Inače, Agić je širom BiH postao poznat po komičnim klipovima koje snima i objavljuje na YouTube-u, ali se također nerijetko bavi i ljudima koji su u stanju socijalne potrebe.

Prije nekih pola sata sam dobio poziv od Ajle Kesedzic iz Sarajeva koja ima 24 godine i koja me nazvala kad sam rekao da…

Posted by Billy Agic on 3. siječnja 2016

 

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.