Najstarija Slovakinja Marija Čeremugova iz Levoče koja je ovih dana proslavila 107. rođendan poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se sklanjala od pića, a 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj “pio krv”.

Slovačkoj televiziji Markiza koja je došla da joj čestita rođendan još vitalna žena kazala je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža poslije nije tražila i nije imala nikog tko bi joj, kako je kazala, pio krv, javlja agencija Beta.

Drugi tajni sastojak njene dugovječnosti je to što iako je bila radnica u tvornici žestokih alkoholnih pića i pivari nikada nije pila alkoholna pića.

“Vjerojatno imam kod Boga vezu kada sam doživjela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj”, kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primjereno godinama služi, ne koristi nikakve lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve njene prijateljice, ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posjećuje je.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.