U ljetnom razdoblju znojenje se ne može izbjeći, jer organizam mora izbaciti suvišnu tečnost kako bi održao optimalnu tjelesnu temperaturu. Međutim, može se izbjeći odnosno smanjiti pojava neprijatnih mirisa. Evo nekoliko stvari koje i sami možete uraditi koristeći prirodne sastojke…

Soda bikarbona potpomaže isparavanje znoja. Ako pomiješate sodu bikarbonu s malo kukuruznog brašna i dodate nekoliko kapi eteričnog ulja, dobiti ćete prirodni dezodorans omiljene mirisne note. Poslije tuširanja ručnikom dobro osušite kožu pazuha i na njega nanesite mješavinu vlažnim ručnikom.

Tečni dezodorans možete napraviti ako pomiješate aloa vera gel s malo vode, kašičicom glicerina i nekoliko kapi eteričnog ulja. Dobivenu mješavinu prebacite u čistu bočicu s raspršivačem i dobro promućkajte prije svake upotrebe.

Prirodno smanjite znojenje

Prilikom tuširanja koristite antibakterijski sapun. On će smanjiti količinu bakterija na koži i spriječiti nastajanje neugodnih mirisa.

Poslije tuširanja tijelo dobro obrišite pamučnim ručnikom koji dobro upija, tako da vam nijedan dio tijela ne ostane vlažan. Naročito obratite pozornost na prepone i pregibe. Bakterije koje izazivaju neugodne mirise teže se množe na suhoj koži.

Mijenjajte odjeću što češće. Čista odjeća od prirodnih materijala doprinosi smanjenju neugodnih mirisa.

Ne pretjerujte sa začinjenom hranom, to potiče znojenje. Aroma crvenog ili bijelog luka može se zadržati u znoju čak dva dana, a i crveno meso pojačava neugodan miris tijela.

Stres također pojačava znojenje. Ako se prekomjerno znojite, isprobajte recept koji posebno djeluje na području ispod pazuha: legnite i opustite se. Kada ležite na leđima, znojenje će se smanjiti ili potpuno prestati.

moja.ba

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.