Fondacija “Sanela Redžepagić” ističe važnost kontinuiranog upozoravanja na potrebu ranog otkrivanja raka dojke i najavljuje pokretanje akcije za donošenje programa prevencije te bolesti na državnom nivou.

U priopćenju za javnost navodi se da u razvijenim zemljama, pa i nekim iz našeg okruženja, postoje nacionalni programi za prevenciju raka dojke koji se uspješno provode.

”U BiH rak dojke prisutan je sa 27 posto od svih tumornih oboljevanja. Stoga je važno program prevencije dići na najveću razinu, da nam tisuće žena ne obole i na kraju umru, a da se nitko organizirano ne bavi ovim teškim problemom”, navode iz Fondacije.

Ističu i to da nam je “potreban i registar za rak dojke, jer je nedopustivo da smo zemlja s najviše ministarstava zdravstva i zavoda za zdravstveno osiguranje, a podatke o oboljelim i neizliječenih od ove opake bolesti dobivamo ‘ad hoc’ i posve nepouzdano“.

”Žene zaista zaslužuju društveni brigu i pažnju, a u ovom slučaju radi se o zaista velikom ulogu, njihovom zdravlju i životu”, navode iz Fondacije “Sanela Redžepagić”.

 

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.