Iako se samom pomisli na prestanak pušenja mnogi odmah uplaše da će se udebljati i cigarete zamijeniti grickalicama i slatkišima, to ne mora biti tako. Hrana vam može biti dobar saveznik i velika pomoć u lakšem odvikavanju od te štetne navike.

Naprotiv, neke su namirnice kao stvorene da nakon njihovog konzumiranja osjetite drugačiji i neugodan okus i miris cigarete.

Prije cigarete popijte mlijeko ili pojedite mrkvu ili celer . Nakon toga ćete vrlo vjerojatno primijetiti da cigareta ima neugodan i drugačiji okus i trebat će vam duže vremena da odlučite zapaliti novu.

Također, slana i kisela hrana poput kiselih krastavaca umanjuje potrebu za nikotinom. Isto tako i voće bogato vitaminom C . Pojedite naranču, limun ili grejp. Inače, cigarete smanjuju zalihe vitamina C.

Miris suhog voća smanjuje želju za pušenjem, stoga se preporuča da grickate i suho voće.

Odlučite se za žvakače gume i bombone bez šećera. Kada žvačete i usta rade, manje ćete žuditi za cigaretama.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.