Za današnji ručak vam donosimo lagano i ukusno jelo. Tikvice punjene puretinom se vrlo jednostavno i brzo naprave, a još brže nestanu.

Sastojci:

4 tikvice
350 g mljevene puretine
2 paprike
120 g ribanog polutvrdog sira
1 glavica luka
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog timijana
sol i papar

Priprema:

1.Tikvice dobro operite, prerežite ih na pola po dužini pa iz svake polovice izdubite unutrašnjost kako biste dobili „brodiće“.

2. Izdubljeni dio tikvica sitno narežite, luk nasjeckajte, češnjak usitnite, a paprike narežite na kockice.

3. Usitnjeno povrće pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekša, a tijekom pirjanja ga blago začinite soli i paprom. Omekšalo povrće izvadite iz posude, a na preostaloj masnoći propirjajte mljeveno meso dok ne ispari sva tekućina koju otpusti tijekom pirjanja. Meso tijekom termičke obrade također malo začini soli i paprom.

4. Obrađeno meso pustite da se malo ohladi pa ga pomiješajte s pirjanim povrćem, dodajte jaje i ribani sir te sušeni origano i timijan.

5. Sve dobro promiješajte pa ovom smjesom napunite izdubljene tikvice, a na vrh rasporedite krušne mrvice.
Punjene tikvice pecite u namašćenoj posudi za pečenje na 180°C oko 40 minuta.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.