Tajice su ženski modni trend koji je zaista postao uobičajen i rasprostranjen. Reći će neki kako žene možda s njim i pretjeruju, a teško je povjerovati da su njega u povijesti počeli nositi zapravo muškarci.

Prve tajice napravljene od kože jelena bile su sastavi dio odjeće za lov. Kasnije su postale sastavni dio svake vojne uniforme. S obzirom da je vojnicima bilo potrebno da budu tople, počele su se šiti tajice od vune.

Svilene tajice za bogatije

Tajice su u prošlosti voljeli nositi apsolutno svi slojevi. Jedina je razlika bila u materijalima od kojih su bile rađene, pa je tako bogatiji sloj uživao u svilenim tajicama, dok se onaj manje imućan morao zadovoljiti s tkaninama poput pamuka, piše Bljesak.info.

Postale su sastavnim dijelom odijela za konjički sport i jahanje, te dio baletske opreme.

Žene počinju nositi tajice u 80-tim

Čisto ženstveni komad odjeće tajice su postale u 80-ima u vrijeme velike svjetske financijske krize. Naime, bile su jeftini komad odjeće koji se lako kombinirao s drugim odjevnim komadima. Poslužile su kao zamjena za skupe hlače koje nisu svi mogli imati. Osim toga, ljudima su pružile komfor za malo novca.

Zbog toga su se tajice zasigurno ponovo vratile u modu. Naime, u vrijeme velike financijske krize tajice se 2009. godine ponovo vraćaju na modne piste. Tada su glavni hit na modnim pistama bile kožne tajice.

Osim kožnih tajica, u modi su bile tajice su uzorcima, pa su se tako nosile tajice leopard uzorka. Također tajice u bojama su bile veliki trend.

Tajice nisu hlače

Žene u BiH su opasno prihvatile ovaj trend, te su tajice počele kombinirati za sve prigode. To ne čudi s obzirom da im se cijena kreće od 5 do 30 KM.

No, treba imati na umu da su tajice uske i da su odjevni komad koji ne može na svakome dobro izgledati. One naglašavaju liniju tijela i preporučuje se da ih nose žene sa zgodnim nogama i vitkim tijelom. Tajice su neki proglašavali i vražjim djelom jer su preizazovne za muškarce zbog činjenice da, preuske a često i prozirne, otkrivaju skoro pa sve.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.