U Sarajevu su danas potpisani ugovori s 12 žena iz Mostara, Sarajeva i Zenice kojima će biti osigurana financijska podrška za njihove vlastite biznise. Potpisivanje je obavljeno između predstavnika Udruženja INFOHOUSE i žena-korisnica, a iznos pojedinačnih grantova je 1.900 KM.

S ovim grantom žene će biti u mogućnosti razviti svoju poslovnu ideju ili mali biznis kojim se već bave, a podrška uključuje i stručnu pomoć, edukacije te plasman i promociju proizvoda.

Potpisivanju ugovora prethodila je edukativna radionica na kojoj su žene od finansijskih stručnjaka imale priliku čuti kako vlastitu ideju uspješno pretvoriti u biznis.

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta ‘Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti’ koji je usmjeren na ekonomsko jačanje žena, žrtava nasilja. Sve žene trenutno se bave aktivnostima poput poljoprivredne proizvodnje ili neke vrste kućne radinosti koje su ima glavni izvor prihoda.

Udruženje INFOHOUSE je u ovom projektu blisko surađivalo s sigurnim kućama u navedena tri grada,  a podršku projektu dali su Američko veleposlanstvo u BiH te Sparkasse fondacija iz Beča. Partneri projekta su organizacije Medica, Fondacija lokalne demokratije i Udruženje žena  BiH.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.