Sparkasse Bank je, u sklopu humanitarnog projekta “Jedna kartica, jedan novi osmijeh”, uručila novčanu donaciju od 15.000 KM za kupovinu medicinske opreme porodilištima RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar i Kantonalne bolnice Zenica, pri čemu je svako od porodilišta primilo 7.500 KM.

Do kraja 2014. godine, Sparkasse Bank će, u okviru humanitarnog projekta “Jedna kartica, jedan novi osmijeh”, za svaku novoizdanu kreditnu karticu izdvojiti 50 KM, a za svaku novoizdanu debitnu karticu 10 KM, pri čemu će se novac iz fonda izravno uplaćivati porodilištima u BiH, priopćeno je iz Sparkasse Bank.

”Svjesni smo činjenice da doktori i medicinsko osoblje ulažu ogromne napore kako bi bebe i mame bile zdrave, ali često njihovi životi ovise od opreme koju porodilišta posjeduju. Imajući ovo u vidu Sparkasse Bank je prepoznala potrebu da porodilištu RMC „Safet Mujić“ u gradu Mostaru i porodilištu Kantonalne bolnice Zenica dodijeli vrijednu donaciju namijenjenu kupovini medicinske opreme”, kazao je direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitetu usluge Sparkasse Bank Kenan Đonko.

Osnovni cilj ove donacije je, kako se navodi, davanje podrške porodilištima u Bosni i Hercegovini i skretanje pažnje javnosti na potrebu unapređenja sadašnjih uvjeta u njima.

”Sparkasse Bank nastavlja združenim snagama sa klijentima provoditi donatorske aktivnosti u sklopu humanitarne akcije ”Jedna kartica, jedan novi osmijeh”, i dalje. Ovo za nas nije standardna humanitarna akcija na koje smo navikli, već zajednički doprinos naših klijenata i nas društvenoj zajednici, te se nadamo da će dosadašnje dodjele potaknuti i druge na aktivno sudjelovanje”, kazao je Đonko.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.