U ljetnim mjesecima, kada intimno područje prekrivaju šorcevi  i kupaći kostimi koža ostaje nezaštićena jer se na koži javljaju sitni otvori, pa su česte upale  i infekcije u ovo doba godine.

Infekcije se prepoznaju zahvaljujući sljedećim simptomima:

– pojavljuju se mjehurići slični perlicama, koji se mogu proširiti, čak i do trbuha ili bokova
– folikulitis
– bradavice
– urastanje dlaka
– ožiljci
– ciste

Za depilaciju se ne naručujte tjedan prije menstruacije. Istraživanja su pokazala da su žene tad najosjetljivije na bol. Ako vam je koža osjetljiva, upozorite kozmetičarku da vosak nanosi na što manje dijelove kože.

Prije depilacije na kožu nanesite puder kako se vosak ne bi lijepio. Depilirajte se samo u provjerenim salonima koji koriste specijalan vosak za intimno područje (za jednokratnu uporabu), nosite isključivo pamučno donje rublje nakon depilacije, preskočite seks izravno nakon uklanjanja dlačica kao bi koža dobila priliku oporaviti se. Istraživanje objavljeno u engleskom British Medical Journalu pokazalo je da brazilska depilacija, odnosno uklanjanje gotovo svih dlačica oko genitalija povećava rizik od zaraznih infekcija.

– Depilacija uklanja i gornji sloj kože, koji služi kao obrambeni sustav od bakterija – rekao je dr. Darren McKeown te dodao da, ako primijetite promjene na koži, odmah posjetite liječnika.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.