Puno parova želi biti sigurno tijekom seksa, pa osim kontracepcijskih pilula, za zaštitu koriste i kondome. To je pametan izbor, ali ako se to koristi na pravilan način.

Prema studiji objavljenoj u magazinu ”Contraception”, 12 posto parova koristi kondom zajedno s kontracepcijskom pilulom. Ovih 12 posto su u manjini budući da 59 posto osoba ne stavi kondom prilikom seksualnog odnosa, čime se izlažu riziku od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Istraživači su uz pomoć 800 anketiranih sudionika, među kojima su muškarci i žene od 18 do 44 godine, odlučili otkrili koje metode kontracepcije koriste. Među postavljenim pitanjima bila su i koliko često koriste kondom, na koji ga način stavljaju i skidaju.

Samo 50 posto je reklo da je koristilo kondom pri zadnjem seksualnom odnosu. 41 posto ispitanih nije stavilo kondom na pravi način, 35 posto ih je stavilo kada je snošaj počeo, a 6 posto ih je skinulo kondom tijekom seksa.

Svaki par ne treba koristiti obje metode, ako se radi o monogamnoj vezi i ako je osoba testirana na spolne bolesti.

Za žene koje često mijenjaju partnere, ova metoda je pametna izbor.

”Žene koje koriste kontracepcijske pilule bi trebale koristiti kondome s novim partnerima, s partnerima za koje misli da su je varali i s partnerom s kojim je kratko u vezi”, kaže autorica studije Debby Herbenick, seksualna edukatorica na Kinsey Institute.

Herbenick ističe kako je dobro koristiti kondome uz kontracepcijske pilule ako želite izbjeći neželjenu trudnoću, jer postoji devet posto šanse da pilule ne djeluju.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.