Ivana je za Vas danas pripremila osnovne informacije o Zumba programu. Što je zapravo ovo plesno ludilo, kako je nastalo i zašto Vam spoj glazbe, plesa i tjelovježbe pomaže da se osjećate i izgledate dobro u vlastitoj koži.

Svaki čovjek, htio to priznati ili ne, voli izgledati dobro i isto tako se osjećati u svojoj koži.

Ples je općenito jedna od najboljih vježbi za oblikovanje tijela. Zumba program je stvoren kao jedinstvena kombinacija plesa i vježbanja. Zumba fitness dovodi do gubitka kilograma jer sagorijeva puno kalorija. To je brz, privlačan i ritmički ples.

U prosjeku, jedno zumba plesanje pomaže da izgubite barem 500 do 800 kalorija. Osim što vam pomaže da izgubite težinu, zumba utiče na svaki dio vašeg tijela i definira sve vaše mišiće.

Za maksimane rezultate uz Zumba fitness potreabno je i regulirati prehranu. Zdrava Prehrana 70% + Trening 30% = Savršeno Tijelo.

Kreativni genije koji stoji iza Zumba Fitness formule, Alberto “Beto” Perez koji se počeo baviti plesom još kao dječak u rodnom gradu Caliju, smještenom u južnom dijelu Kolumbije. Nakon diplome na prestižnoj Maria Sanford Brazilian Plesnoj Akademiji, postao je voditelj u istoj specializiran za latino ples te je podučavao salsa, merengue i rumba satove.

Sve veći interes za fitness vodi ga da postane certificirani osobni trener i voditelj grupnog vježbanja. Zanimljivo je kako je Zumba nastala sasvim slučajno, za vrijeme Betovog dolaska na jedan od njegovih aerobic satova. U trenutku kada je shvatio da je ostavio aerobic glazbu kod kuće, improvizirajući je izvukao omiljeni latino cd iz ruksaka, pustio pjesme i odradio svoj prvi Zumba sat.

Nakon nekoliko mjeseci, njegovi su satovi plesa i vježbanja postali toliko popularni u Caliju da ga je pjevačka zvijezda Shakira unajmila kao koreografa za album ‘Pies Descalzos’. Kao i na svakom početku bilo je puno borbe, ali ubrzo su njegov inovativni stil zapazili dva poduzetnika, Alberto Perlman i Alberto Aghion. Zajedno su se udružili kako bi 2001. godine stvorili Zumba fitness, LLC – veliku tvrtku temeljenu na Betovoj fitness filozofiji.

Glazba, koraci i koreografija su tri elementa koja zajedno čine Zumba program jedinstvenim i revolucionarnim u fitness svijetu, a time i drugačijim od aerobic programa. Ovdje sve pršti energijom i zajedništvom. Rijetko koji program u finessu ili plesu može toliko spojiti ljude da su sretni i zadovoljni. On nije namjenjen samo za ljude koji se dugo bave fitness-on, Zumba fitness je dostupan svima koji se žele dovesti u savršenu formu, bez obzira na spol i uzrast. Spoj dobre i pozitivne glazbe podiže raspoloženje, plesnim koracima i vježbama održavate svoje tijelo zdravim, što Vas u konačnici dovodi do potpunog zadovoljstva sobom i svojim tijelom.

”Take care of your body. It’s the only place you have to live.” Jim Rohn

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.