Svi mi volimo med staviti u šalicu čaja, ali ima puno više stvari koje možete učiniti s medom. Evo pet zdravstvenih prednosti meda.

1. Održava kožu zdravom

Ako želite prirodno očistiti lice, nema vam boljeg lijeka za to od meda. Njegovi antimikrobni će očistiti vaše lice, a neće ga osušiti. Prema preliminarnim istraživanjima posebne vrsta meda mogu čak izliječiti akne.

2. Jačanje imuniteta

Med je pun antioksidanta koji pomažu zaštititi stanice od virusa. Osim toga, ako ste već bolesni, med se pokazao uspješan u suzbijanju kašlja.

3. Pomoć pri posjekotinama, opeklinama i ogrebotinama

Med se koristi za liječenje kožnih bolesti još od antičkog vremena, a najnovija istraživanja sada pokazuju da je zahvaljujući svojoj sposobnosti da proizvode male količine vodikovog peroksida, djeluje kao pravi lijek. Sve od opeklina i ogrebotina do kirurških zahvata moguće je liječiti medom.

4. Potpora probavi

Med može pomoći u liječenju probavnih smetnji i regulaciji kiseline i tijelu. Također, smatra se zdravom zamjenom za šećer.

5. Pomoć pri treningu

Tko bi rekao da med može koristiti kao sportski i energetski napitak? Ako ste u potrazi za energetskim pojačanjem pri intenzivnom treningu, istraživanja pokazuju da med može koristiti kao zamjena ugljikohidratima tijekom vježbi izdržljivosti.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.